Веднага щом получи документите си за самоличност, Джок Полфрийман ще

...
Веднага щом получи документите си за самоличност, Джок Полфрийман ще
Коментари Харесай

Полфрийман може да напусне България, ако получи документи преди ново решение на съда

Веднага щом получи документите си за идентичност, Джок Полфрийман ще може да напусне рамките на България, без никакъв проблем, сподели през днешния ден пред " Нова телевизия " представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Вчера Сотир Цацаров към този момент изиска Върховния касационен съд да спре условното освобождение на австралиеца. В закона обаче нямало избран период за произнасянето на съда.

Джок Полфрийман беше освободен от Централния софийски затвор през уикенда, само че защото няма годни документи за идентичност беше превозен до центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци. Той чака посолството на Австралия в гръцката столица Атина да му издаде краткотраен паспорт, с цел да бъде освободен.
Австралиецът Джок Полфрийман беше предварително освободен от пандиза с решение на Софийския апелативен съд. Той излежа съвсем 12 от наложени му 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. Развитието по този проблем докара до рецензии към правосъдния състав, отекна и в Народното събрание.

Тримата членове на правосъдния състав излязоха с обществено пояснение за какво са решили да освободят Полфрийман предварително от пандиза.

През юли 2011 година Върховният касационен съд (ВКС) дефинитивно осъди Полфрийман на 20 години затвор, само че той е в ареста от декември 2007 година, когато след спор и сборичкване умъртви студента Андрей Монов и рани Антоан Захариев в центъра на София.

" Напълно допустима е хипотезата лицето да получи документи за идентичност и да напусне рамките на България ", изясни Арнаудова. Тя изясни, че в случай че се възобнови правосъдното произвеждане и се анулира определението на Софийския апелативен съд, ще е налице съображение още веднъж Полфрийман да бъде арестуван още веднъж.
" Ако е в чужбина, ще се употребяват институтите за интернационална правна помощ, с цел да бъде върнато лицето в България за доизтърпяване на наказването ", съобщи Арнаудова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР