Веднага е образувана проверка и е направена аутопсия. Чакаме в

...
Веднага е образувана проверка и е направена аутопсия. Чакаме в
Коментари Харесай

От болницата в Плевен обясниха: Едни от най-опитните анестезиолози участвали във фаталното секцио на Маргарита

Веднага е формирана инспекция и е направена аутопсия. Чакаме сега резултатите. Това сподели пред Нова телевизия Момчил Цветков, пиар на УМБАЛ „ Д-р Георги Странски ” – Плевен по отношение на случая с умряла родилка Маргарита, съобщи Блиц. РЗИ също ревизира случая, както и „ Медицински одит ”. Има софтуерен период за излизане на резултатите.   „ Едни от най-опитните анестезиолози ми споделиха, че са взели участие в този драматичен случай ”, уточни Цветков. „ За момента просто не знаем какво е станало. Трябва да изчакаме резултатите от аутопсията.

Може да е станало нещо внезапно. Това, което се е случило, е ненадейно и не е процедура да се случва ”, съобщи той.   По негова информация, родилката е умряла в реанимация, а не в операционната. „ Целият този случай ще бъде разнищен. Обещаваме всичко да бъде тествано ”, сподели пиарът.   Към момента няма подадена тъжба от околните към управлението на болничното заведение.   „ Операцията беше планувана и стартира в 9 часа. В 9:30 часа здравно лице сподели в коридора, че има планувано секцио за 9 часа сутринта, което още не е почнало, тъй като има проблем с упойката.

20 минути по-късно изнесоха детенцето ми на ръце на изкуствено дишане ”, описа по-рано брачният партньор на умрялата родилка Владислав Якимов.   Родителите на 38-годишната Маргарита са на мнение, че гибелта е настъпила в резултат на лекарска неточност.   „ Екипът, който трябваше да я оперира, беше селекциониран. Когато тя се записа там на консултация, й обясниха, че избор на екип дружно с интервенцията ще й коства 900 лв.. Операцията още не беше почнала, когато излезе една от медицинските служащи и сподели на друго момиче, че секциото не е почнало, тъй като има проблем с упойката ”, изясни Веска Петрова, майка на умрялата родилка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР