Вечно дерби ще определи носителите на бронзовите отличияОтборите на ЦПВК

...
Вечно дерби ще определи носителите на бронзовите отличияОтборите на ЦПВК
Коментари Харесай

ЦПВК срещу Марица в спора за титлата за момичета U18

Вечно дерби ще дефинира носителите на бронзовите оценки

Отборите на ЦПВК и Марица (Пловдив) ще спорят за купата в Държавното състезание по волейбол за девойките под 18 години. ЦСКА и Левски излизат във постоянно дерби за бронзовите оценки.

До този процес се стигна след изиграването на днешните полуфинали. Финалният шампионат се организира в столичната зала „ Васил Симов “.

Първият полуфинал бе същинска драма. Волейболистките на ЦПВК изоставаха с 0:2, само че откриха сили и страхотна мотивация за цялостен поврат до крайния триумф над ЦСКА с 3:2 (22:25, 23:25, 25:15,  25:22, 16:14) . Така те стигнаха до финала след втора поредна петгеймова борба, откакто единствено 24 часа по-рано отстъпиха на Марица с 2:3 в разногласието за върха в груповата фаза.

Мачът стартира с цялостна доминация за „ алените “. Те взеха първичен задатък и го задържаха до дъно. През втората част представителките на ЦПВК започнаха да демонстрират на какво са способни и имаше равноценност, само че в най-важните минути домакините устояха на офанзивите им и още веднъж завоюваха, като поведоха с 2:0.

Третият гейм стартира стремително за ЦСКА и след пет следващи точки „ алените “ поведоха със 7:3. Първоначалната разлика обаче не бе задоволителна, а състезателките на ЦПВК безусловно изригнаха. Те стопиха пасива си и затрудниха оптимално посрещането на съперничките. Поведоха с 19:12 и до края оставиха армейките на едвам 15 точки.

Успехът окрили представителките на ЦПВК и в четвъртата част те на собствен ред диктуваха играта, като в средата водеха със 17:10. Тогава настъпи следващия поврат и отборът на ЦСКА се разигра. Домакините започнаха да постепенно да стопяват преднината на противника и изравниха при 18:18. Играта продължи равностойно, само че в решителните минути ЦПВК показва по-стабилна игра и още веднъж завоюва гейма си като изравни 2:2.

В тайбрека драмата още веднъж бе цялостна. Двата отбора бяха равностойни до дъно. Тимът на ЦПВК обаче сподели повече темперамент и воля, като наложи волята си с 16:14 и завоюва с крайното 3:2, което класира полицейския клуб на край. ЦСКА излиза за бронза.

В другия полуфинал нямаше същата оспорваност. Тимът на Марица победи изрично Левски с 3:0 (25:18, 25:15, 25:18) . Така пловдивчанки ще играят за купата, а „ сините “ ще играят за бронзовите оценки.

Така на 24 май ще се изиграят срещите за систематизиране на медалите.

От 17:00 часа е огромният край, който опълчва ЦПВК и Марица

От 15:00 часа е разногласието за бронза, в който един против различен ще се изравят ЦСКА и Левски.

По рано се изиграха и мачовете за систематизиране на 5-8 място

За 5 място: Локомотив – Славия 3:1 (22:25, 25:22, 25:20, 25:15).

Волейболистките на Локомотив приключиха на пета позиция в крайното класиране.



Представителките на Славия завършиха на шесто място в подреждането.



За 7 място: Казанлък – Хебър 3:0 (26:24, 25:17, 25:14)

Крайно класиране за 5-8 място:

5. Локомотив 1929 (София)

6. Славия

7. Казанлък

8. Хебър (Пазарджик)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР