Вечерта на 19 февруари в Рим се състоя акция в

...
Вечерта на 19 февруари в Рим се състоя акция в
Коментари Харесай

На Капитолийският хълм в Рим запалиха свещи за Навални, а Путин повиши директора на руските затвори

Вечерта на 19 февруари в Рим се състоя акция в памет на съветския опозиционер Алексей Навални. Стотици хора със свещи пристигнаха на Пиаца дел Кампидолио, централния площад на Капитолийския рид. Някои участници държаха плакати, обвиняващи Владимир Путин в убийството на Навални, съобщава Meduza. От 16 февруари, когато стана известно за гибелта на Навални, в европейските градове се организират възпоменателни манифестации.

Едновременно с това в Москва, както написа медията, заместник-началникът на Федералната работа за осъществяване на наказванията на Руската Федерация Валери Бояринев стана генерал-полковник от вътрешната работа.

Указът за отсъждане на ново звание на Бояринев беше подписан от съветския президент Владимир Путин на 19 февруари, три дни след гибелта на Алексей Навални в колонията.

Валерий Бояринев заема поста първи заместник-директор на Федералната работа за осъществяване на наказванията от юли 2022 година Преди това, от 2015 година, той беше заместник-ръководител на Федералната работа за осъществяване на наказванията, а преди този момент ръководеше отделът на ФСИН за образуване на активността на пандизите и следствените арести.

На 16 февруари Федералната пенитенциарна работа за Ямало-Ненецкия окръг заяви за гибелта на Навални в колонията. Семейството на политика не получава достъп до тялото му под предлог, че се организира следствие на събитията към гибелта му.

 

Източник Фокус

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР