Вече започнаха масови проверки за качеството на агнешкото месо, което

...
Вече започнаха масови проверки за качеството на агнешкото месо, което
Коментари Харесай

Как да разпознаем прясно ли е агнешкото в магазина

Вече започнаха всеобщи инспекции за качеството на агнешкото месо, което се предлага на пазара за Великден. Основно ще се следи за произхода, както и за това дали търговците спекулират, предлагайки размразено агнешко вместо охладено. За какво би трябвало да внимаваме? Маркировката е показателна освен за качеството, само че и за произхода на месото, написа

„ Когато тя е със наследник цвят, демонстрира, че месото е добито в българско дружество. Когато е с червен цвят, произходът е друга страна. Ако се предлага трупно месо в обекта, наложително би трябвало да има 3 печата – на плешката, гърдите и бута “, изясни пред Нова телевизия доктор Диана Иванова – гл. контрольор в ОДБХ-Варна.

Повечето търговци утвърждават сходни инспекции, само че има и недобросъвестни, които ще разчитат на слаб надзор и неинформирани клиенти.

Ако месото е било замразено и размразено, надлежно в обекта би трябвало да има информация, че то се предлага като размразено.

„ Цветът на качественото агнешко би трябвало да бъде розов, бледорозов или червен. Мазнините на младите животни са бледи – от бяло до леко кремаво, до момента в който при по-възрастните те са жълтеникави “, изясни доктор Иванова.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР