Вече стана ясно кога ще е погребението на легендарния футболист

...
Вече стана ясно кога ще е погребението на легендарния футболист
Коментари Харесай

Футболният свят скърби за легендата Пеле


Вече стана ясно по кое време ще е погребението на именития футболист Едсон Аранчис до Насименто, прочут с псевдоним си Пеле.

Близките му ся оповестили, че тялото ще бъде изложено до стадион Вила Белмиро в Сао Пауло на 2-ри януари за поклонение, а погребението ще се състои на 3-ти януари.

 

Светът реагира стремително на вестта за гибелта на Пеле - мита на футбола, именуван Крал на играта.

Бразилецът издъхна на 82 години, откакто изкара месец в болничното заведение в Сао Пауло, борейки се с следващата офанзива на рака.

Аржентина евентуално за първи път от 11 дни вижда тъжни заглавия, когато става дума за футбол. Празненствата след международната купа през днешния ден към този момент не са вест №1 - там е черно.

 

" Световна болежка, отиде си Пеле ", написа водещото спортно издание " Оле ".

И още от него: " Най-големият ни противник, най-популярният наследник на играта футбол и първият, който нарекоха суперзвезда. Две години не можем да прежалим Диего, в този момент си отива и О Рей (Краля, от португалски език).

Тъжни дни. "

 

Английската медия BBC загърби всевъзможни други събития и новини, с цел да оповести на водещите си страници в мрежата:



" Бразилската футболна икона си отиде ". А материалът за гибелта на легендата стартира по този начин: " Безспорно най-великият футболист, в миналото виждан на тази планета, спря да диша през днешния ден. "

 

В Испания " Марка " отбелязва с видео, в което на главата на Пеле е сложена корона - по този начин би трябвало да бъде запомнен от всички, очевидното:

" Отиде си Пеле - О Рей на футбола ".

А бразилският " О Глобо " в десетината материала, отдадени на новината, натъртва върху едно:

" Той е вечен, просто си отиде от нашия свят. "

Освен медиите, футболният свят също незабавно отдаде заслуженото на Краля.

Бразилската футболна конфедерация отдаде респект на именития нападател, като разгласява в Туитър изображение на Пеле, съпроводено от думата " Вечен ".

Христо Стоичков също незабавно употребява профила си в една от обществените мрежи, с цел да уважи Пеле и да му благодари за всичко, на което го е научил.



 

В своя Instagram профил актуалната бразилска футболна звезда Неймар сподели, че Пеле е трансформирал всичко. " Той трансформира футбола в изкуство и в забавление. Пеле даде глас на бедните, на чернокожите и най-много - даде гласност на Бразилия ".

 

Звездата на Франция Килиан Мбапе написа " Краля на футбола ни напусна ", а героят от Световното състезание по футбол в Англия през 1966 година сър Джеф Хърст съобщи, че Пеле е най-хубавият, против който в миналото е играл.



 

Кристиано Роналдо написа в Instagram " Изказвам дълбоки съболезнования на цяла Бразилия и по-специално на фамилията на Едсон Арантес до Насименто.

 

" Само едно " довиждане " с безконечния крал Пеле в никакъв случай няма да е задоволително, с цел да изрази болката, която целият футболен свят изпитва сега. Вдъхновение за толкоз доста милиони, пример през вчерашния ден, през днешния ден и вечно. Любовта, която постоянно си ми показвал, беше взаимствана във всеки миг, който споделяхме даже от разстояние. Никога няма да бъдеш пропуснат, а споменът за него ще живее постоянно във всеки един от нас, феновете на футбола. Почивай в мир, крал Пеле. "



 

Бившият британски нападател Гари Линекер съобщи, че Пеле " постоянно ще има футболно величие ", а Майкъл Оуен назова това " печален ден за футбола по света ".

Клубове, измежду които Барселона и Ливърпул, показаха своята респект, като испанските колоси обявиха, че " той направи футбола по-велик от всеки път ".

А Наполи пусна впечатляващ колаж на Пеле и Марадона.



 

Едно велико другарство сред Пеле и Марадона.



Макар разногласието кой е по-велик - Пеле или Марадона, да е безконечен сред почитателите, двете футболни митове имаха откровено другарство. И го доказваха при всеки вероятен миг.

Сега, когато идолите на Бразилия и Аржентина не са към този момент измежду нас, мнозина напомнят думи на Пеле след гибелта на Марадона. Тогава Краля на футбола си пожела:

  " Надявам се някой ден да имаме опция да поиграем още веднъж на небето ".

Само минути след кончината на Пеле пък формалният профил на Марадона излезе с обръщение, с цел да напомни за уважението сред двамата.

  " Почивай в мир, Крал Пеле. Така ще те помним постоянно ", гласи обявата.

И още нещо любопитно - след гибелта на 82-годишния бразилец в онлайн пространството се завъртя още веднъж едно паметно видео. На него двамата си подават топката с глава. Нека си го напомним още веднъж и, кой знае, може би някъде там Пеле и Марадона още веднъж се забавляват с футболната топка...

Източник: dir.bg

 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР