Вече шести месец Националната агенция за приходите не е завършила

...
Вече шести месец Националната агенция за приходите не е завършила
Коментари Харесай

НАП бави проверките на Владислав Горанов и Младен Маринов, но тази на Пеевски е приключила

Вече шести месец Националната организация за приходите не е приключила инспекцията си на някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашния вътрешен министър, а в този момент народен представител от ГЕРБ Младен Маринов. На този стадий към момента тече проверка на Горанов за определяне на отговорностите за налог върху годишната данъчна основа за 5-годишен интервал - от 2015 до 2020 година, а същия интервал обгръща и продължаващата инспекция за параленост на приходи и имущество на Маринов, сочат данни на в. " Сега ".

Припомняме, че шефът на приходната организация Румен Спецов се засилва против някогашните министри от ГЕРБ през юни 2021г. Именно тогава консултантската компания " Трилема Кансълтинг " ЕООД, която е еднолична благосъстоятелност на някогашния финансов министър, е. 

Не е ясно от къде Горанов е разполагал с такава крупна сума, защото в последната му имуществена декларация написа, че той има 76 193 лева на влог, а неговата брачна половинка още 11 500 лева Консултантската му компания, която е записана през август 2020 година, към момента не е разгласила годишен финансов доклад.

Първоначално някогашният министър отхвърляше да разяснява по какъв метод е съумял да събере средства за покупката на парцели, само че по-късно Горанов съобщи, че тези 750 000 лева са от комерсиалната активност на консултантската му компания, както и от заем. Видно от Търговския указател няма основан залог върху капитала на " Трилема Кансълтинг " ЕООД, нито пък има ипотека върху някои от парцелите на Горанов.

Съмнение буди и различен забавен факт - данъчните инспекции по отношение на Горанов и Маринов не престават повече от половин година, до момента в който проверката на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски е завършила стремително - за едвам месец и половина, стана ясно от писмо на зам.-изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов до гражданско съдружие БОЕЦ.

Още от ОБЩЕСТВО:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР