Вече шеста поредна година Forbes съставя класация на най-добрите работодатели

...
Вече шеста поредна година Forbes съставя класация на най-добрите работодатели
Коментари Харесай

Forbes обяви 10-те най-добри работодатели в света за 2022 г.

Вече шеста поредна година Forbes сформира ранглиста на най-хубавите работодатели в света. За актуализацията й през 2022 година изданието си партнира със Statista. Маркетинговата компания е интервюирала 150 000 чиновници на цялостно и ненапълно работно време в мултинационални компании в 57 страни, с цел да дефинира кои от тях са водещи по критерии като влияние и имидж, развиване на гения, равенството сред половете и обществена отговорност, написа CNBC.

Тазгодишната ранглиста включва общо 800 компании.

Най-добрият шеф за 2022 година е Samsung Group. Южнкорейската компания има 266 673 чиновници. Основан през 1938 година, съгласно Forbes софтуерният колос е най-хубавият избор за новозавършили висшето си обучение. Това е третата година, в която Samsung Group се нарежда в челото, откакто през 2019 година направи голям скок от 106-о място.

Компанията беше похвалена от Forbes през 2020 година и 2021 година за умелия метод, по който се оправи с пандемията от COVID-19 и че даде приоритет на сигурността и здравето на чиновниците си, съгласно The Korea Herald.

Най-добрите работодатели в света:
Samsung Group Microsoft IBM Alphabet Apple Delta Airlines Costco Wholesale Adobe Southwest Airlines Dell Technologies
Тази година Microsoft заема влиятелното второ място в класацията. Трябва да се посочи, че компанията също по този начин се подрежда измежду най-хубавите работодатели за дами и новозавършили. През 2020 година Microsoft бе на 21-ва позиция във Fortune 500 на най-големите корпорации в Съединени американски щати по облага.

В топ 3 виждаме още IBM. Освен в тази ранглиста, компанията се подрежда съгласно Forbes и измежду най-хубавите работодатели за ветерани.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР