Вече се приемат документи за отпускане на еднократна финансова подкрепа

...
Вече се приемат документи за отпускане на еднократна финансова подкрепа
Коментари Харесай

Ст.Загора приема заявления за финансова подкрепа за новородени деца

Вече се одобряват документи за разпределяне на еднократна финансова поддръжка при раждане или осиновяване на дете на територията на Oбщина Стара Загора, според признатия с решение на Общински съвет Стара Загора „ Правилник за изискванията и реда за даване на финансова поддръжка за новородено или осиновено дете на територията на Община Стара Загора “.

 

Документът влезе в действие на 1 юни 2020г. и има деяние отсега нататък, при което финансовата поддръжка ще бъде предоставяна на родители, отговарящи на условията на Правилника, за децата, родени от 1 юни 2020 година.

 

Право да получат еднократна финансова помощ, ще имат родители или осиновители, от които най-малко един е български жител, с повече от три години непрекъснат и сегашен адрес на територията на старозагорската община. Освен това, родителите е належащо да имат приключено приблизително или висше обучение все още на раждане на детето. Няма да се позволява подкрепяне на родители или осиновители, чиито деца се отглеждат в профилирана институция за развъждане.

 

            Конкретният размер на финансовата поддръжка на родителите, съгласно поредността на раждане на детето за интервала от 01.06.2020г. до 31.12.2020г. в това число е както следва:

 

            1. На родителите/осиновилите със приключено приблизително обучение, се дава финансова поддръжка за родените от тях деца в размер:

            1.1. за първо дете – 400 лв..

            1.2. за второ дете – 450 лева;

            1.3. за трето дете – 500 лв..

 

            2. На родителите/осиновители, най-малко единият от които е със приключено висше обучение, се дава финансова поддръжка за родените от тях деца в размер:

            2.1. за първо дете – 500 лева;

            2.2. за второ дете – 550 лева;

            2.3. за трето дете – 600 лева;

 

            Документи се подават всеки работен ден на гише „ Деловодство “ в Център за информация и услуги в постройката на община Стара Загора.

 

            За спомагателна информация може да се обръщате на тел. 042/614 871 и 042/614 879

            Заявлението може да изтеглите от тук: https://www.starazagora.bg/uploads/posts/z-pomostdete.pdf
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР