Вече са ясни имената на първите три тенисистки, които достигнаха

...
Вече са ясни имената на първите три тенисистки, които достигнаха
Коментари Харесай

Гоф, Гарсия и Томлянович достигнаха до 1/4-финалите на US Open

Вече са ясни имената на първите три тенисистки, които доближиха до 1/4-финалната фаза на последния за годината шампионат от Големия шлем - US Open. Това са Коко Гоф, Каролин Гарсия и Айла Томлянович. И трите реализираха двусетови победи над своите съпернички в 1/8-финалите и са с една крачка по-близо до купата в Ню Йорк.

Каролин Гарсия първа си обезпечи място в идната фаза, като реализира и най-убедителна победа. Тя се наложи с 6:4, 6:1 над американката Алисън Риск, а срещата посред им продължи по-малко от час и половина.

Коко Гоф имаше много по-оспорван дуел против Шуай Чжан. Двете си спретнаха двусетова борба на " Артър Аш Стейдиъм ", само че вярата на домакините съумя да наложи волята си със 7:5, 7:5 в своя изгода. Така Гоф и Гарсия ще премерят сили една против друга на 1/4-финалите.

Айла Томлянович пък съумя да преодолее съпротивата на Людмила Самсонова. Първият сет бе много равносилен, само че австралийката го завоюва със 7:6 след тайбрек, в който се наложи с 10:8 точки. Във втория обаче Томлянович не даде никакви шансове на рускинята и я довърши с безапелационното 6:1. На 1/4-финала тя чака победителката от дуела сред Онс Жабер и Вероника Кудреметова.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР