Вече са ясни четирите отбора, които през новия сезон ще

...
Вече са ясни четирите отбора, които през новия сезон ще
Коментари Харесай

Бела, Спартак Плевен и Дунав се завръщат в голямата игра! Крумовград също е на картата

Вече са ясни четирите тима, които през новия сезон ще играят във Втора лига и съумяха от аматьорски статут да придобият профи подобен.

Югоизточната Трета лига ще бъде извоювана от тима на Левски Крумовград, който от новия сезон ще се споделя ФК Крумовград. Тимът за първи път в историята си ще играе във Втора лига.

В Югозападната Трета лига именитият Беласица Петрич се завърна измежду експертите след дълги години в аматьорския футбол. Тимът стори това пред 6 хиляди екзалтирни фенове (на снимката) на митичния стадион " Цар Самуил " след триумф с 3:2 над Вихрен Сандански.

Североизточната Трета лига беше извоювана от различен обичаен отбор с доста почитатели - Дунав РусеРусе който се завръща в професионалния футбол.

Северозападната Трета лига завоюва различен исторически за България клуб - Спартак Плевен.

Втора лига остана с тим по-малко, тъй като Царско село беше закрит през вчерашния ден от паметния си необут Стойне Манолов. Това значи, че е допустимо един от вторите тимове от Трета лига да влезе във Втора лига. Вариантите са няколко като единият е обвързван с възможни баражи, другият е обвързван с най-хубави индикатори, а третият е Втора лига да остане с тим по-малко.

В Югоизточната Трета лига втори е хасковският ФК Саяна, в Югозападната към момента не е ясно кой ще е на второто място, тъй като разликата сред Витоша Бистрица, Чавдар Етрополе и ФК Кюстендил е единствено точка. На северозапад ФК Севлиево е на втората позиция, а на североизток на втора позиция е Лудогорец 3, само че отборът няма право на промоция и по този начин с възможна опция за влизане във Втора лига е Черноломец Попово.

Очаква се решение на БФС по какъв начин ще се действа и дали някой от вторите тимове въпреки всичко ще има късмет за промоция във Втора лига.

В Трета лига изпаднаха тимовете на Септември Симитли и Марек Дупница, които от новия сезон ще играят в Югозападната Трета лига, а отказалите се по време на сезона във Втора лига Левски Лом и Нефтохимик съвсем несъмнено няма да играят в Трета лига през новия сезон и съшествуването им е сложено на карта.

Инч, нощес Ботев Пловдив стана притежател на бронзовите медали за сефте от 27 години. Канарчетаата се възползваха от загубата на Левски от Лудогорец в София и се окичиха с медали от шампионата за сметка навръх сините. Ботев обаче ще би трябвало да мине през бараж за евроквота в домакинство против Берое идната събота. Ден преди този момент на безпристрастен терен четвъртият от Втора лига - Етър, ще гони промоция в елита против предпоследния от efbet Лига тим на Ботев Враца. Както е известно пъррите три клуба от втория ешалон, които към този момент отпразнуваха класирането си в майсторската група са Септември София, Хебър Пазарджик и Спартак Варна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР