Вече повече от година живеем в обстановка на пандемия заради

...
Вече повече от година живеем в обстановка на пандемия заради
Коментари Харесай

Топ 4 на признаците, че сте прекарали COVID-19

Вече повече от година живеем в конюнктура на пандемия поради новият ковид - SARS-CoV-2. Въпреки имунизациите и огромния брой хора, които са прекарали болестта, заболяването продължава да въздейства на живота ни и да е опасност.

Независимо от защитните ограничения, които взимаме, няма по какъв начин да разберем, дали в даден миг няма да се сблъскаме с вируса. А в случай че към този момент сме имали такава?

Доктор Сергей Грошев има вяра, че човек елементарно може да обърка настинката с ковид. Той уточни четири признака, че сте прекарали ковид. Това важи изключително за тези, които са претърпели леко заболяване.

В същото време, съгласно лекаря, някои признаци на болестта се резервират дълго време даже след възобновяване и от тях е допустимо да се разбере, че човек е прекарал болестта.

Ако обонянието на човек е нарушено, има уязвимост заради непрекъсната хипоксия, която се предизвиква от увреждане на белите дробове, както и кашлица и зной, тогава несъмнено можем да приказваме за ковид.

Грошев също добави, че тези признаци ще се запазят при разнообразни пациенти за друг интервал от време. Това зависи от степента на засягане на белодробната тъкан от заболяването: колкото по-голяма е лезията, толкоз по-дълго кашлицата и зной ще ви изтезават.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР