Вече почти година в Пловдивския съд се точи сагата с

...
Вече почти година в Пловдивския съд се точи сагата с
Коментари Харесай

Ромска свада: Разлютена циганка налетя да бие сестрата на цар Киро в съда

Вече съвсем година в Пловдивския съд се точи сагата с битата и ограбена от четирима нарушители сестра на Кирил Рашков. И вчерашното съвещание не се размина без екшъни за 72-годишната Марийка Илиева. Докато старата жена чакаше магистратите да решат дали да започват отначало делото поради процесуални пропуски, в коридорите на Темида гръмна скандал. Една от съпругите на задържаните мъже налетя да бие сестрата на Цар Киро.
Половинката на Йордан Станчев се развика и насочи тежки обвинявания за оказван напън и неистини по процеса, след това посегна да удря жертвата. Адвокатът й Росица Драгинова скочи да ги разтървава.
Припомняме, че в ареста отдавна са Марин Петров, Йордан Станчев, Александър Данев и Александър Кочев.Те са упрекнати в навлизане измежду нощ в дома на баба Марийка. В края на май предходната година четиримата апаши проникнали в къщата на старата жена в село Йоаким Груево. Илиева спяла в едната стая, неин племенник в другата. Престъпниците били с маски, пребили и вързали със свински опашки и двете жертви, желали пари и заплашвали, че ще ги убият.
Първоначално баба Марийка им дала 300 лв., само че терорът траял. Започнал тараш на къщата, в кутии от шоколадови бонбони разкрили цяло благосъстояние от златни накити-огърлици, пръстени, гривни, имало и 40 златни лири, както и френски наполеони. После избягали с плячката. Продали в заложна къща част от ограбеното, свидетелства преди време притежателят, който апашите сами потърсили.
По-късно цялото златно имане, откраднато от баба Марийка, е оценено от ескперти по делото на 457 352 лв.. На толкоз пари възлиза и искът за нанесени имуществени вреди жертвата. Отделно юристите й желае 20 хиляди лв. за породения тормоз.
В последна сметка съдът през вчерашния ден се произнесе, че прокуратурата би трябвало да си оправи обвинителния акт, в който имало процесуални нарушавания. Документът не описвал дейностите на един от подсъдимите, с които е подбудил и подкрепил останалите трима. Делото потегля изначало, в случай че не бъде обжалвано.
В залата бранителят на Йордан Станчев-адвокат Тошев, съобщи, че Цар Киро разчиствал бизнес ползи с клиента му, чийто наследник бил женен за племенница на ромския необут и двамата живеели в Испания, където развивали нерегламентиран бизнес. Самият Йордан Станчев пък твърди, че Рашков манипулирал прокурори и бил „ наредил “ да го осъдят. Защитниците на подсъдимите желаеха отказ на съда, настояването обаче не беше почетено.
До момента нито един от задържаните не се признава за отговорен, макар, че има безспорни доказателства, че те са причинителите на зверството.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР