Вече неуважаеми г-н Президент, Обръщам се към Вас с предложение да

...
Вече неуважаеми г-н Президент,
Обръщам се към Вас с предложение да
Коментари Харесай

Г-н Президент, замълчете! |

Вече неуважаеми господин Президент,

Обръщам се към Вас с предложение да замълчите по въпросите, зародили към войната на Русия против Украйна.

Позволявам си да направя тази рекомендация, воден от убеждението, че със своите обществени изказвания Вие нанасяте тежки вреди на страната си, явявате се спънка за заемане на съответна позиция от нашата страна и всявате разединение в обществото по тази изключително настояща тематика.

В поредност от свои изказване Вие изразявате лицемерна поддръжка за мира и демагогски призовавате той да бъде предпазен, като бъде непокътнат привиден неутралитет в спора, който бушува съвсем до границите на България.

Абстрактният Ви пацифизъм биха били допустими в изискванията на мир, но той е неудобен, когато оръдията загърмят. Днес, когато войната на империята на злото против самостоятелна Украйна и в нейно лице срещу свободния свят, е злокобен факт, съответният хуманизъм изисква да се даде мощен отпор на завоевателя, с цел да се предотврати по-нататъшното избиване на мирното население. Фронтовата линия към този момент е обрисувана и всеки зрял човек следва да дефинира от коя от нейните страни ще застане – дали ще поддържа агресора (явно или прикрито) или ще оказва помощ с всички свои сили на жертвата да се отбрани и в последна сметка да победи.

Без подозрение изборът на достойния човек е на страната на украинския народ, борещ се на живот и гибел за личното си и на родината оцеляване.

За страдание Вие избрахте неправилната страна. Не сте в положение да прикриете този си избор с нелепите си и смехотворни оферти да се подкрепи цивилното население на Украйна, освен това основно с български етнически генезис, със средства за самостоятелна отбрана, когато то е систематично унищожавано с ракети, бомбардировки и тежко въоръжение.

В обстановка, при която мъжете и дамите на братска Украйна се борят освен за независимостта и суверенитета на своята татковина във Велика отечествена война, а и за въздържане нашествието на кремълския деспот към Европа, Вие предпочитате тихомълком да го подпомогнете в реализацията на злокобните му проекти, посредством реториката на привиден антимилитаризъм. Това е позорна позиция за всеки български жител. Още по-срамна е тя, когато се заема от някогашен върховен офицер, служил на страна, член на евро-атлантическата общественост. Не Ви прави чест и спекулирането с терзанията на българските жители от краткотрайните неудобства, които изпитват в следствие от военните дейности. Тези неудобства са несъпоставими със страданията на популацията в Украйна: кръвта на хората не е по-евтина от природния газ.

За да не предизвиквате повече омерзение у демократично настроеното българско поданство, с цел да не ни унизявате пред героично защитаващите се украинци и с цел да не пораждате пренебрежение у нашите съдружници, е нужно да се оттеглите от обществения спор по тематиката за войната. Нека българските политици с живо морално възприятие към страдащите от нашествието, съхранен здрав разсъдък и преданост към нашите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО да вземат решения, съобразени със стратегическия народен интерес, изискващ нашата страна ясно да застане в редовете на страните от цивилизования свободния свят в битката им против тиранията и експанзията, за отстояване общочовешките полезностите на свободата, справедливостта и солидарността.

Добрин Тодоров, учител по философия

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР