Вече не е задължително лекарствата в процес на разработване да

...
Вече не е задължително лекарствата в процес на разработване да
Коментари Харесай

FDA: Не изпитвайте новите лекарства върху животни!

Вече не е наложително медикаментите в развой на създаване да минават проби върху животни, преди да получат утвърждение от Американската организация по храните и медикаментите (FDA). Според нов закон, подписан от президента Джо Байдън в края на предходната година, досегашното обвързване на фармацевтите всички медикаменти да бъдат тествани върху животни, преди да преминат към изпитвания върху хора, беше анулирано.
„ Актът за рационализация на FDA 2.0 ще форсира нововъведенията и ще пусне по-безопасни, по-ефективни медикаменти на пазара по-бързо посредством понижаване на бюрокрацията, която не се поддържа от актуалната просвета “, сподели в изказване сенатор доктор Ранд Пол от Кентъки, който показа закона. Той добави, че решението е стъпка към преустановяване на ненужното страдалчество и гибел на животни при опитите.
Това обаче не значи, че тестването на нови медикаменти върху животни е изцяло неразрешено. Препоръката към фармацевтичните компании е да изоставят тестването върху животни и да стартират да търсят други способи за изпитвания на новите си медикаменти. 
Новият закон променя Федералния закон на Съединени американски щати за храните, медикаментите и козметиката, признат през 1938 година Досега по тази закон FDA изискваше лекарството да бъде тествано върху един тип гризач, като мишка или плъх, и един тип, друг от гризач, като маймуна или куче, с цел да получи утвърждение.Но тези скотски модели са скъпи и постоянно неефективни, настояват някои учени. „ Животинските модели бъркат по-често, в сравнение с са прави “, споделя Дон Ингбър, биоинженер от Харвардския университет, чиято лаборатория създаде технология за органни чипове като опция на тестванията върху животни.
„ Една мишка или плъх не постоянно се повлияват и усвояват медикаменти и химикали по същия метод като хората “, е мнението на Намандже Бъмпус, основен специалист във FDA. И добавя, че създаването на повече in vitro системи, които се основават на човешки кафези, човешки тъкани и човешки модели, в някои случаи може да бъде по-предсказуемо.
Такива други възможности включват по този начин наречените „ органи върху чип “ - микрочипове, съдържащи дребни тъкани, имитиращи функционалността на орган, както и компютърно моделиране и органоиди – 3D клъстери от кафези, които могат да възпроизведат огромна част от сложността на даден орган. 
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР