Вече има доказателства за това, което казваме от три години

...
Вече има доказателства за това, което казваме от три години
Коментари Харесай

Иван Гешев: Няма да позволя натиск върху магистратите от криминални „авторитети“,


„ Вече има доказателства за това, което споделяме от три години - по какъв начин мафията, симбиозата сред престъпни „ престижи “, наказани, търсени от Интерпол лица, дружно се борят против страната в несъгласие с интереса на народа “.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на конференция за стартирано досъдебно произвеждане против проведена незаконна група, уличена в голям брой закононарушения.

„ Става въпрос за това, което някои назовават превзета страна, други – мафия. За слепване на институции, престъпна престъпност, мутри и хора от всевъзможни прослойки в отбрана на нелегитимни цели и ползи. За проведена офанзива на олигарси, не толкоз против институциите, колкото против жителите “, добави основният прокурор.

Беше обявено, че при претършуване в парцели на обвинени за присъединяване в незаконна група, уличена в голям брой закононарушения, е открит лист с имена на магистрати, обект на опасност.

В жилището на единия са открити и конфискувани пластмасови контейнери, съдържащи бяло прахообразно вещество, което е реагирало на кокаин, както и лист хартия с напечатан текст, озаглавен „ Вредители за уволняване “.

Листът съдържа лист на съдии, прокурори и следователи от някогашните профилирани структури , които са към този момент закрити, както и длъжностите, които сега заемат.

„ Колко би коствал един закон за закриване на профилираните структури? “, попита Иван Гешев.

„ Няма да разреша напън върху магистратите от престъпни „ престижи “, които се борят против страната “, безапелационен е той.

Обвиняеми са двама души. На единия е наложена мярка „ подписка “, като той е напуснал страната. Вторият е арестуван в ареста.

Бяха пуснати и аудиозаписи от диалози сред петима души - единият обвинен, Красимир Каменов-Къро, лице, чиято идентичност следва да бъде открита и за което има данни, че е публицист, лице, чиято идентичност следва да бъде открита, доближен до Красимир Каменов и Овидиу Семенеску – румънски и френски жител, упрекнат за опит за машинация и проведена незаконна група, разгласен за интернационално търсене.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР