Вече е ясен съставът на новото гръцко правителство на премиера

...
Вече е ясен съставът на новото гръцко правителство на премиера
Коментари Харесай

Новият гръцки премиер Мицотакис обяви състава на правителството

Вече е явен съставът на новото гръцко държавно управление на премиера Кириакос Мицотакис, чиято партия „ Нова народна власт “ завоюва болшинство на предварителните парламентарни избори в нашата южна съседка.

 © БГНЕС
Никос Дендиас ще оглави министерството на външните работи. Милтиадис Варвициотис ще дава отговор във външно министерство за европейските въпроси, а Костас Франкоянис ще бъде заместник-министър на външните работи за икономическата дипломация. Трети заместител на Дендиас ще бъде Андонис Диаматарис, който ще бъде заместник-министър за гръцката диаспора.

Вицепремиер в държавното управление на Мицотакис е Панайотис Пикраменос, който по-рано беше ръководител на Върховния съд на Гърция и някогашен длъжностен министър председател. Говорител на кабинета е Стелиос Пецас, който беше началник на кабинета на Мицотакис в „ Нова народна власт “.

Членовете на новото гръцко държавно управление ще положат клетва на следващия ден в 12.00 часа локално и българско време, след което министрите ще се насочат в своите министерства за церемонията по предаване на властта.

За ръководител на Народното събрание, който ще стартира работа на 17 юли, ръководещите оферират Константинос Тасулас.
 Гърция след изборната победа на Гърция след изборната победа на "Нова народна власт "
Опозиционната партия "Нова народна власт " завоюва безапелационно предварителните парламентарни избори в Гърция. Партията на Кириакос Мицотакис получи 40% от гла...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР