Вече е готов списъкът с въоръжението, което България може да

...
Вече е готов списъкът с въоръжението, което България може да
Коментари Харесай

Оръжието за Украйна: Списъкът на МС - готов, но „поверителен“


Вече е подготвен описът с въоръжението, което България може да даде на Украйна. От плана на Министерския съвет обаче не излиза наяве какво тъкмо включва той, тъй като е с гриф „ поверително “.

В решение от 1 декември 2022 година Министерският съвет предлага на Народното събрание да одобри решение, с което България да даде на двустранна основа военно имущество според приложение №1 (поверително).

Министерски съвет утвърждава плана на съглашение по т. 2 сред Министерството на защитата на България и Министерството на защитата на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции, като основа за водене на договаряния, написа още в обществения документ, качен на формалната страница на Народното събрание.

Срокът, в който Министерският съвет трябваше да внесе в Народното събрание плана за, изтече. Преди месец необятно болшинство в Народното събрание реши страната ни да изпрати бойна техника, която не използваме.

Разрешава се също български военнослужещи да вземат участие в в помощ на Украйна. Става въпрос за петима военни, които ще бъдат командировани в Германия. Един щабен офицер ще бъде част от звеното за обмисляне и осъществяване на военни интервенции, което е основано в Белгия. До 60 украински военни биха могли да се образоват в страната ни като военни санитари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР