Вече е факт! Формира се и първата субтропическа буря в

...
Вече е факт! Формира се и първата субтропическа буря в
Коментари Харесай

Първа субтропическа буря в Черно море!

 Вече е реалност! Формира се и първата субтропическа стихия в Черно море с топло ядро.

Тези циклонални вихри в Средиземно море се назовават Medicane (Mediterranean tropical-like cyclone), само че в този момент имаме черноморски вид - Blackcane и са близки по характерности до тропическите циклони в тропиците и субтропиците, оповестиха от Meteo Balkans. И прибавиха:

Каква е разликата с умерените и полярните циклони?

Тези циклони наподобяващи тропическите се образуват в субтропиците. Формират се по конвективни аргументи. Техния произход е друг от циклоните в умерените ширини и тук не се следят атмосферни фронтове,а единствено топло ядро. Размерните им са относително дребни и могат да провокират рискови мощни пориви напразно, обилни превалявания и мощни гръмотевични стихии. По характерности са по-близки до тропическите циклони (известни като урагани / тайфуни), само че доста по-слаби.

През миналите дни над Черно море се образува барична котловина, в която е блокиран релативно плитък ураган. Тези дни следим и дейна гръмотевична активност и спад на налягането. Бурята се зарежда от топлите води на Черно море и " задълбава " - т.е. усилва се.

На сателитната фотография, към този момент се вижда присъщ център, построен от облачна стена. При по обстоен разбор на моделите ни, се следи мощен " сигнал " в по-горните пластове на атмосферата. Въздухът там е по-топъл от нормалното и надлежно следим създаване на постоянна проведена циклонална циркулация.

Прогноза: Според ГФС чакаме бурята да връхлети Краснодарски завършек на Русия - градовете Новоросийск и Сочи и да се насочи на север към Кримския полуостров.

Бурята съгласно моделите ще се върне в Черно море. Какви са възможностите да връхлети Източна България? Бихме споделили, че са минимални и даже клонящи към нула.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР