Вече час продължава третата поред среща на преговорните екипи между

...
Вече час продължава третата поред среща на преговорните екипи между
Коментари Харесай

`ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговарят по законодателни приоритети

Вече час продължава третата подред среща на преговорните екипи сред управленията на парламентарните групи сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Днес се чака да бъде приключен диалогът за законодателните цели, които двете най-големи обединения в 49-отото Народно събрание ще предложат на останалите като законодателна стратегия за първата сесия, само че от ПП-ДБ ще слагат още веднъж въпроса за ротация като изискване за избор на ръководител на Народното събрание, осведоми на влизане ръководителят на преговорния екип на ПП-ДБ акад. Николай Денков: 

„ Искам да разберете, че има връзка сред законодателната стратегия и концепцията за ротацията на Народното събрание. Там също това, което сме разискали, е ръководителят на Народното събрание и ръководителят на правната комисия да бъдат от другите политически обединения. Така ще има координиране на това, което става в комисията, с това което взема решение Народното събрание. Така че ротацията още веднъж концепция да се работи на оптимални обороти, без да има някъде закъснение “.

Номинираният за ръководител на Народното събрание от ГЕРБ-СДС Росен Желязков обаче даде да се разбере, че смяна в позицията на неговата групировка няма и те не престават да не поддържат ротационната форма: 

„ Нищо не се е трансформирало от през вчерашния ден “.

Десислава Атанасова посочи: 

„ Разговорите сред двете групи в частта правни екипи не престават. Аз апелирам за самообладание, знам за публичния интерес към този развой, само че ни би трябвало още малко време все още, с цел да уточним значими елементи и евентуално, в случай че в днешния ден стигне до единодушие, то сигурно медиите посредством вас и обществото ще бъдат известени за резултата “.

„ Разговорите не престават, не става за един ден “, сподели и Лена Бориславова, която също взе участие в диалозите през днешния ден.

А зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев иронично разяснява кое постанова провеждането им: 

„ Непоносима е мисълта за тридневна работна седмица. Затова сме тук “.

Планираната за през днешния ден против сред ГЕРБ-СДС и „ Възраждане “ се отсрочва за на следващия ден, оповестиха за БНР от пресцентъра на „ Възраждане “. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР