Вече бившият пътен полицай от Пловдив Матей Матов призна пред

...
Вече бившият пътен полицай от Пловдив Матей Матов призна пред
Коментари Харесай

Пловдивски катаджия взел 300 лв. подкуп, за да купува канцеларски материали

Вече някогашният пътен служител на реда от Пловдив Матей Матов призна пред Окръжния съд, че е взел рушвет от 300 лева, с цел да купи с тях писалищен материали за ръководения от него отдел.

" Пишех докладни, че нямаме нужните консумативи, само че нямаше позитивна реакция ", съобщи Матов. " Така наречените спонсорства ли имате поради? ", попита в този миг арбитър Веселин Хаджиев. " Не, само че не похарчих сумата за персонални потребности ", отвърна подсъдимият. 

Той призна виновността си и по четирите повдигнати му обвинявания - за взимане на рушвет, за прикриване на извършители, за подбудителство към закононарушение и за сформиране на погрешни публични документи.

На 20 ноември 2021 година негови сътрудници спрели водач за инспекция, той се оказал недееспособен и те свалили  регистрационните табели на колата. На идващия ден Матов  се свързал с него, изискал му 300 лева рушвет и два дни по-късно получил парите. Тогава посъветвал водача да твърди, че номерата на автомобила не са сваляни, и на 8 декември му ги върнал. Дотогава стоели в кабинета на Матов. А на сътрудниците си катаджията дал указания да заявят, в случай че някой ги попита, че не си спомнят случая. В последна сметка Матей Матов беше арестуван след инспекция на отдел " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи и след това уволнен.  

Предстои произнасянето на присъдата. 

Снимката е илюстративна
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР