Вече бившият мениджър и координатор на спортно-техническата дейност на Левски

...
Вече бившият мениджър и координатор на спортно-техническата дейност на Левски
Коментари Харесай

Букарев за Левски: Ябълката е гнила отвътре

Вече някогашният управител и координатор на спортно-техническата активност на Левски Асен Букарев гостува в "Спортно шоу Гонг " по Дарик радио няколко часа, откакто оставката му бе призната. Той съобщи, че не е желал да бъде част от политиката на клуба с потребление на персони и се изрази метафорично за обстановката на "Герена " - „ лъскаме една ябълка извън, а тя е гнила от вътрешната страна “.

"Не съм се обадил на Спас Русев, подадох оставка при Красимир Иванов, на който съм персонално зависещ. Случва се това, че Левски се ръководи еднолично и никой не знае истината до дъно - какъв брой ни е бюджетът, какво планираме като тактика, какво ще реализираме. Просто лъскаме една ябълка извън и тя е гнила от вътрешната страна или какво ", стартира Букарев.

"Благодаря за дадените благоприятни условия, както в едно семейство нещата може да не потръгнат, по този начин и при нас не потръгнаха. Левски съставлява милиони и е една чиста концепция и е бил знак на геройство. Не желая да съм част от една политика на потребление на персони, на местенето им като пионки и напуснах. Отначало получих доверие, само че към този момент не считам да изгубвам повече времето си ", добави някогашният футболист в откровеното си изявление. "Уверенията пред всички нас са, че планът Левски е дълготраен, обаче кое ни дава гаранции, че е по този начин? ", попита към този момент някогашният ръководителят.

"Аз съм тук от почитание към милионите почитатели на Левски и към клуба като Левски. Сензационни и шокиращи вести няма да направя, ще запазя престижа на Левски. Няма нищо скандално. Става въпрос, че в нито един миг няма да храча по клуба или нещо такова. Подадох оставка през вчерашния ден, тъй като работата, за която бях признат да давам отговор, не мога да я правя по метода и не мога да давам отговор за нещо, което не зависи от мен. Най-общо казано, отчаян съм от правата, които имам ", сподели Букарев.

"Решения, които аз желая да взема, не бяха одобрявани и няма по какъв начин да продължим по този метод. Преди три месеца, когато застъпих, ме попитаха по какъв начин желая да наподобява Левски след 100 дни. Казах, че желая Левски да наподобява по-добре и стадионът да е цялостен. "

"Стиснахме си ръцете с господин Русев при точни и ясни условия, само че с всеки минал ден нещата не се случват. В моята работа се бъркат доста хора, нямам опция да взимам верни управнически решения. "

"И по тази причина взех решение да подам оставка, да освободя щат за заплата. От мен се чака нещо, което не мога да дам. Следва се моята визия за интервал от години. Аз не мога да нося отговорност за решенията на Делио Роси, на Спас Русев, на Красимир Иванов. Излиза, че няма потребност от моя пост ", добави Букарев.

Според него, поради метода на управление от страна на притежателя Русев, не излиза наяве за какво има потребност от неговата служба и разкри, че се е почувствал афектиран от някои дейности на боса.

"Със сигурност Спас Русев е афектиран, само че и той не ми се обади, когато пращаше хора при непознати президенти да договарят от името на клуба за неща, които трябваше да правя аз. От такива събития загубихме доверие един към различен и по тази причина постъпих по този начин през вчерашния ден. Не знам в очите на управлението какъв би трябвало да е спортният шеф, в случай че са ме считали за някакъв избран вид човек, очевидно са сбъркали. Чух, че решението ми било несъмнено от господин Русев като детинско и бил афектиран. Но в случай че е детинско да защитаваш чиновниците и да се бориш за възнагражденията им, значи се държа хлапашки. Ако се борим за ДЮШ, в случай че се борим за по-добри условия на всички, значи съм постъпил хлапашки ", сподели Букарев.

"Предполагам, че и Спас Русев, и Красимир Иванов са сюрпризирани, че си потеглих, а не че има проблеми. Надява се да се замислят съществено с държанието си към идващите чиновници. Можех да си заставам, да си взимам заплатата, половината неща да не зависят от мен и да се разпространявам като шеф. Нямам спор с никого, просто порочната процедура да се ръководи футболът по този начин в България не ми импонира. Обичам Левски, ще се връщам на стадиона като почитател и ще желая победа постоянно. Хората би трябвало да са обнадеждени, този тим има потребност от аудитория ", добави Букарев.

Той даде и един образец какво е преляло чашата на търпението му. Следващата седмица на "Герена " ще пристигна външен оценител, който да реши по какъв начин всеки се оправя с работата си и да даде насоки за промени. Според него, това влияело негативно на мотивацията на чиновниците и той не можел да управлява подобен нестимулиран екип.

"Ще дам един образец. Другата седмица идва човек от Англия, който е викнат от управлението, той ще прави одит, препоръка. Това ми дава съображение да мисля, че щом идва и ще има изявленията с безусловно всеки, той ще би трябвало да оцени по какъв начин работим и до каква степен сме стигнали и да даде рекомендации за бъдещо развиване. Това значи, че управлението няма доверие на чиновниците си и това беше една от аргументите да не съм склонен и да подам оставка. Може би този човек ще ни каже, че имаме малко скаути, малко вложения в ДЮШ, нямаме козирка... Ние ги виждаме тези неща и без него ", продължи някогашният халф.

"Аз съм си тук, накъде да вървя? Ще си умря малко душевен, след това... Доста претърпях тия три месеца, много терзания имах. Ако би трябвало на следващия ден да те погледна и да ти кажа, че нещо се е случило, би трябвало да заставам зад него с цялото си сърце и с дейностите си ", приключи Букарев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР