Вече 40% е делът на пробите с Омикрон и може

...
Вече 40% е делът на пробите с Омикрон и може
Коментари Харесай

Омикрон вече доминира у нас, грипът също е тук

Вече 40% е делът на пробите с " Омикрон " и може да се каже, че този вид господства в страната, заяви шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) проф. Иван Христова в  утринния блок на бТВ.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 441
Вариантът напредва, добавяйки нови области - като Монтана, Велико Търново, Смолян, Кюстендил, изясни тя. 

По думите й инфектираните са хора, които не са пътували. Сравнително отмерено е разпределението на вируса измежду по-възрастното население, изясни проф. Христова. Най-засегната е възрастта на дейните хора – сред 30 и 40 години, а другата по-засегната група е сред 50 и 60 години, има инфектирани три дребни деца на 1, 2 и 3 години, както и две деца на 16 години. 

" Задава се доста огромна вълна, пикът евентуално ще е до края на януари ", предвижда проф. Христова. 

" От през вчерашния ден имаме и четири нови случая на потвърден грипен вирус на AH3N2. Много малко проби се изпращат за грип, тъй като всички сме се хванали за Коронавирус, само че даже и тези малко проби приказват, че грипът е настъпил у нас и се популяризира ", съобщи шефът на НЦЗПБ.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 441  Д-р Петър Марков: Високото равнище на имунизация оказва помощ да спасяваме животи, само че не и да спре вируса Д-р Петър Марков: Високото равнище на имунизация оказва помощ да спасяваме животи, само че не и да спре вируса  Фандъкова: Не се плануват нови Коронавирус ограничения в София Фандъкова: Не се плануват нови Коронавирус ограничения в София  Проф. Начев утвърди новия проект на държавното управление за справяне с пандемията Проф. Начев утвърди новия проект на държавното управление за справяне с пандемията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР