Вече 24 дни един човек, известен на мнозина, които все

...
Вече 24 дни един човек, известен на мнозина, които все
Коментари Харесай

Показва ли ни пътя Босия?

Вече 24 дни един човек, прочут на мнозина, които към момента се интересуват от територията, наречена " България ", притиска властта. И я притиска по може би единственият кротичък метод, на който отговор (засега) няма.
ЗАЩО НИКОЛАЙ КОЛЕВ-БОСИЯ ОБЯВИ ГЛАДНА СТАЧКА?
Николай Колев-Босия разгласи гладна стачка. Той няма да постави и залък в устата, до момента в който транспортният министър Ивайло Московски не подаде оставка и до момента в който настоящето Народно заседание не го последва. Колев желае оставката на Московски, тъй като уволнени за корупция чиновници на Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " са възобновени на работа, а практиката на всеобщо пазаруване на шофьорски книжки продължава.
Не знам дали пътят на Босия е верният – всеки взема решение самичък за себе си. Но даже един човек да реши като Босия, нещата ще стартират да получават... не знам каква дума да употребявам. Защото Колев в действителност е изразител на най-силното възприятие в България – на възприятието, че ни писна. Писна ни хора от едно ръководство, което е все на власт от 2009 година насам, като се изключи 1 година, да изясняват по какъв начин ситуацията е зле, само че без тях ще е още по-зле. Писна ни измислената алена съпротива да се брои за опция – тъй като тя имаше своите години и след 1989 година, почти колкото и ГЕРБ, и я свърши същата. Писна ни, не желаеме да ви слушаме, не желаеме да ни (се) обяснявате – желаеме да се разкарате, да се пръждосате, да изчезнете крепко пушек. Завинаги.
Страшно е, в действителност. Уважавам решението на Босия, волята му да се бори за правила, тъй като това е най-трудното нещо в този живот. Не мога обаче да го виждам по какъв начин си отива. Не мога като него, въпреки че наподобява би трябвало. И не виждам по какъв начин даже с такава всеотдайност той ще помогне за същинска смяна – тъй като съм изгубил религия, че такава смяна е допустима.
Босия наподобява безусловно решен да отиде до самия край – дали ще е гладна гибел или оставки, ще забележим. Той е безапелационен – духът е по-голям от тялото. А в България не остана дух. Останаха обаче мъченици, които могат и да намерят тъкмо духът. Да го намерят за такива като мен, които не понасят да дават и другата буза. Сигурен съм, доста сме. Просто би трябвало да забравим наученото в предмета " Не ни пука ". А до тогава – лудите, лудите, те да са живи! Защото не може все да е " Пази, Боже, сляпо да прогледа "!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР