Вдигнете адреналина си в къща с духове, издълбайте тикви край

...
Вдигнете адреналина си в къща с духове, издълбайте тикви край
Коментари Харесай

Американците харчат почти 7 милиарда долара за Хелоуин: И още 9 странни факта за празника

Вдигнете адреналина си в къща с духове, издълбайте тикви край огъня и изяжте годишния си ресурс от бонбони едновременно. Лесно е да се разбере за какво Хелоуин е един от най-обичаните празници през годината - изключително в Съединените американски щати. Нека да разгледаме 13 забавни обстоятелството за 31 октомври.

1. Имало едно време

Вярвате или не, родното място на Хелоуин не е фабрика за захар.Смята се, че празникът се е зародил преди към 2000 години в Ирландия.

2. Мъртъв или жив

Хелоуин води началото си от античния келтски фестивал " Самхейн " - празникът на края на сезона на жътвата. Тогава галите вярвали, че на 31 октомври границите сред световете на живите и мъртвите стават малко по-неясни и мъртвите ще оживеят и ще сеят безпорядък измежду живите. Един от методите за заплашване на мъртвите? Носете костюми и маски.

3. Ка-чинг!

Веднага след Коледа Хелоуин е вторият най-комерсиален празник в Съединени американски щати: Американците харчат към 6,9 милиарда $ за Хелоуин - множеството от тях за бонбони, костюми и празненства. Изненадващо огромна част от тях се влагат и в костюми за Хелоуин за домашни любимци.

4. Какво общо има " Титаник " с него?

От 6,9 милиарда $, които се харчат годишно единствено в Съединени американски щати, 2,08 милиарда $ се изразходват за бонбони за Хелоуин. Колко сладки изкушения можете да купите с тези пари? Приблизително 600 милиона паунда - което се равнява на към 6 кораба " Титаник ".

5. Разбивка на бонбони

Средностатистическият американец изяжда към 3,4 кг бонбони за Хелоуин - тежестта на малко чихуахуа.

6. Да поговорим за захарта

Обичаят " лакомство или беля ", прочут още като обличане на костюми и искане на бонбони от съседите, може да бъде извънредно нездравословно начинание: Децата употребяват към 7000 калории на Хелоуин. (Трябва да изядете 66 банана, с цел да достигнете 7000 калории.)

7. Буу!

Страхувате ли се от Хелоуин? Тогава може би страдате от Samhainophobia - боязън от Хелоуин.

8.Голяма тиква

Най-тежката тиква в света е израснала в една швейцарска градина: Тя тежи 2 096 кг - колкото дребен автомобил.

9. Джак О`Фенери

Тиквите и Хелоуин вървят дружно като бонбоните и Хелоуин: Издълбаването на тиквите на Хелоуин е освен занимателно, само че и се счита, че то плаши злите духове.

10. Паяк

Не се опасявайте, в случай че видите паяк на Хелоуин.Вярва се, че това е духът на умрял непосредствен, който бди над вас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР