Вдигането на заплатите е неизбежно. При дефицита на работна ръка

...
Вдигането на заплатите е неизбежно. При дефицита на работна ръка
Коментари Харесай

Министърът на финансите Горанов: Вдигането на заплатите е неизбежно


Вдигането на заплатите е неизбежно. При недостига на работна ръка пазарът го изисква.

Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов пред 10-ия конгрес на "Подкрепа ", който се организира през днешния ден, точно на 30-годишнината на синдиката, който съответствува с рождения ден на създателя доктор Константин Тренчев.

Щекотливите въпроси той остави за различен път, когато не е празник, а в този момент пожела на делегатите здраве и да изберат за водач верния човек, който той "само погледна " - настоящия президент на профсъюза Димитър Манолов, който преди 3 година пое щафетата от почетния водач доктор Тренчев.

На конгреса са още президентът Румем Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова, омбудсманът Мая Манолова, вицепремиерът Марияна Николова, общественият министър Бисер Петков.

Малко над 2 милиона семейства в България нямат нито едно дете, единствено 300 хиляди са с две или повече - такава статистика прозвуча от трибуната.

За 3 година да върнем 100 000 българи от Молдова и Украйна, с цел да променим демографията, ни трябват единствено 200 милиона лв. ще на година, а ние харчим милиарди за нелепости, акцентира от трибуната водачът на КНСБ Пламен Димитров. За 4 година може да реализираме междинните приходи за Европа - подобен план направил той.

1.7 млн. в този момент са под прага на беднотия, акцентира той.

8.2 пъти е разликата сред най-високата и най-ниската заплата в страната, а в обособени случаи разликата надвишава 100 пъти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР