Вдигането на цената на електроенергията за бизнеса е свързано с

...
Вдигането на цената на електроенергията за бизнеса е свързано с
Коментари Харесай

Скъпият ток е алиби за АЕЦ „Белене“

Вдигането на цената на електрическата енергия за бизнеса е обвързвано с плана АЕЦ Белене. Това съобщи в студиото на КОД 11-13 Мартин Димитров, икономист и политик от „ Нова Република “.

„ Прави се нечиста сделка, която да нагнети напрежение и да оправдае плана „ Белене “. След като в отчета на Българска академия на науките се видя, че има пробойни, в този момент приготвят нов отчет. Всичко, което се случва в българската енергетика, би трябвало да се гледа през призмата на АЕЦ „ Белене “, чудят се по какъв начин да оправдаят плана “, уточни Димитров.

Според Димитров към този момент има договорка с Русия за построяването на централата. „ Правителството имат сделка с Москва, работи се върху някогашния „ Южен поток “, едната тръба да минава през България. Работи се върху нов огромен шлем – цел на ГЕРБ и „ Обединените патриоти, ще бъде подкрепено от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Те всички желаят „ Белене “ и „ Южен поток “, който ще се споделя под различен метод, допустимо е още веднъж да се появи и „ Бургас-Александруполис “, добави икономистът.

Мартин Димитров разяснява още наработещата акцизна система на Агенция „ Митници “ и съобщи, че незабавно би трябвало да се направи външна инспекция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР