Вдигането на ограниченията за пътуване не е покана за посещение

...
Вдигането на ограниченията за пътуване не е покана за посещение
Коментари Харесай

Германия за пътуванията: Отмяната на рискови зони не е покана за Майорка

Вдигането на рестриктивните мерки за пътешестване не е покана за посещаване на Майорка, съобщи немското държавно управление ден, откакто извади от листата с рискови зони някои региони на Испания и Португалия. Пристигащите оттова към този момент не подлежат на наложителна карантина при завръщане в Германия и мнозина в страната се надяват да посрещнат Великден под блестящо слънце и измежду палми.

Остров Майорка е измежду най-атрактивните дестинации за немски туристи, и изваждането й от рестриктивния лист на Берлин вещае напор за Великденските празници. От 21-ви март немският туристически оператор ТУИ ще предлага полети до Майорка от Хановер, Дюселдорф и Франкфурт. Очаква се внезапен скок на резервациите в последната минута.

" Позицията на немското държавно управление във връзка с пътуванията остава без смяна - неналичието на предизвестие не е покана за пътешестване. Продължаваме да призоваваме да не се пътува без нужда, за туризъм, в това число зад граница. Това обаче е решение, което всеки би трябвало да вземе независимо ", съобщи говорителката на немското външно министерство Мария Адебар.

За Великден испанците не могат да пътуват сред самостоятелните области, само че страната приема туристи от други страни в Евросъюза.

" Очевидно е прелестно за хората, които желаят да пътуват, и притежателите на къщи тук. Много съм удовлетворен, че можем да пътуваме още веднъж ", разяснява екскурзиант.

Испанските туроператори и браншовите асоциации приветстваха решението на Берлин, което изважда от черния лист Балеарските острови и самостоятелните области Кастилия - Ла Манча, Валенсия и Екстрамадура. Германските туристи обаче би трябвало да показват отрицателен PCR тест, изработен до 72 часа преди идването в Майорка.

Заболеваемостта в Испания на седмична база падна внезапно. За Майорка този индикатор е 20 нови случая на 100 хиляди поданици при 72 за Германия. Берлин извади от рисковия лист и португалските Азорски острови, само че предизвестието остава в действие за столицата Лисабон и най-южната провинция Алгарве, наричана " европейската Калифорния ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР