Вдъхновени истории Сега или никога! Станете виртуален попечител на домашен

...
Вдъхновени истории Сега или никога! Станете виртуален попечител на домашен
Коментари Харесай

Сега или никога! Станете виртуален попечител на домашен любимец

Вдъхновени истории Сега или в никакъв случай! Станете виртуален настойник на домакински любим Не е нужно да си взимате домакински любим, с цел да се грижите за него  Сабина Иванова 19 декември 2019, 07:31  Сега или в никакъв случай! Станете виртуален настойник на домакински любим
Сега или в никакъв случай! Станете виртуален настойник на домакински любим
 Денят на хората, които са надалеч от вкъщи
Денят на хората, които са надалеч от вкъщи
 Когато улицата е твоят дом - портрети на хора без заслон
Когато улицата е твоят дом - портрети на хора без заслон
 Любовниците от Аушвиц: историята, която трогна света
Любовниците от Аушвиц: историята, която трогна света
 От скръбта за Царя до Народния съд: фотоси на един доайен
От скръбта за Царя до Народния съд: фотоси на един доайен
 Истории от Варна, които ще ви разчувстван
Истории от Варна, които ще ви разчувстван
 Вижте портрети на забравените българки (СНИМКИ)
Вижте портрети на забравените българки (СНИМКИ)
 Къде в София всяка събота се случва знамение
Къде в София всяка събота се случва знамение

а вземеш домакински любим е виновна задача, за която не всеки е квалифициран.

Именно това е една от аргументите, заради които у нас към момента се постанова най-хубавите другари на индивида да бъдат спасявани от това „ другарство “, откакто са се озовали на улицата.

Причината да не можем да се грижим за куче или котка не всеки път е финансова – животното вкъщи изисква един главен запас: време. А с него разполагаме все по-малко и все по-рядко.

Как обаче можем да се грижим за домакински любим, без да имаме домакински любим?

Идеята наподобява странна, само че в действителност е алтернатива за всеки един от нас, който желае да поеме настойничество над животни, които нямат дом.

За Вдъхновените и Vesti.bg девойките от Pet sisters – Диана, Диана, Катя, Нели, Ирина, Стефи и Ива изясняват по какъв начин можем да помогнем на домакински любим, останал без дом, в случай че нямаме опция да го приберем.

ТЕЗИ ИЗОСТАВЕНИ ЖИВОТНИ съдебна експертиза НУЖДАЯТ ОТ ВИРТУАЛЕН ПОПЕЧИТЕЛ

Опцията се назовава Виртуално настойничество.

Виртуалното настойничество дава късмет на искащите да се ангажират с идеята, като изберат едно или повече от нуждаещите се животни в приюта и подкрепят неговото развъждане със сума, която могат да отделят на месец “, коментират от организацията и допълват: „ С тези средства Pet sisters покриваме разноските по развъждането, изхранването и лекуването му, тъй че то да живее добре и умерено, до момента в който уредим действителното му осиновяване.
 Аляска, която търси своя виртуален настойник
От този миг нататък новите стопани поемат грижата за него напълно. Виртуален настойник може да стане и компания или организация, като Pet sisters предоставяме кутии за офиса, в които чиновниците да събират сумата, която да дарят, както и документ за дарението. “

Осиновяването

За осиновяването на домашни животни у нас Pet sisters споделят: „ Често ни питат за какво избавените български животни отпътуват най-вече за чужбина. Причините са доста.

Тук извънредно рядко някой осиновява животно с кусур или нелечима болест или такова, в последните години от живота му. А постоянно от сътрудниците ни в Германия получаваме тъкмо такива запитвания. “

Момичетата описват по какъв начин стоят нещата в чужбина: „ Съвсем неотдавнашен образец – жена е поискала да осинови най-възрастното животно от нашия избавителен център. И по този начин дядо Нерон, на към 16 години, ще прекара оставащото му време като домашно куче. “.

Равносметката за 2019
 Лили, която търси своя виртуален настойник
С дарения, персонални средства и доброволчески труд, през 2019-та година Pet sisters усъвършенстват условия на живот на настанените в избавителния център в село Кривина над 70 кучета и котки и всекидневно оказват помощ на възрастни, заболели и изхвърлени от стопаните си животни в цялата страна.

Над 250 са избавените кучета и котки, на които Pet sisters намират нов дом и грижовни стопани през 2019 година. Благодарение на напъните на екипа и доброволци 227 кучета и 26 котки са задомени в Германия, Австрия, Швейцария, Дания, Швеция и Лихтенщайн.
 Бърбър, който е осиновен
В България осиновените животни са седем.

Организацията изпрати 2019 година със събитие, почетено от редица известни персони, измежду които Николай Дойнов, Ники Кънчев, Анелия Мангърова и други На благотворителен базар бяха събрани средства, с които ще бъдат закупени термопанели. Така екипът на организацията построява напълно затворени и отопляеми пространства за кучетата настанени в приюта и очакващи своя нов дом.

Ако желаете да бъдете виртуален настойник на домакински любим, който чака да бъде осиновен - можете да се свържете с Pet sisters тук.
Можете да станете виртуални попечители на тези животни без дом  Вдъхновените Pet sisters  Вдъхновените Pet sisters  Вдъхновените Pet sisters  Вдъхновените Pet sisters
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР