Вчерашното решение на съюзниците от НАТО да предоставят на Украйна

...
Вчерашното решение на съюзниците от НАТО да предоставят на Украйна
Коментари Харесай

Битката за Донбас ще реши войната в Украйна

Вчерашното решение на съдружниците от НАТО да дават на Украйна " нови и по-тежки " оръжия пристигна след изказването на украинския външен министър, че боевете в Източна Украйна са като сраженията през Втората международна война, отбелязва през днешния ден лондонският " Телеграф ". Изданието напомня думите на министъра Дмитро Кулеба, че съветската войска, която се готви за огромна атака в Донбас, може да извърши още жестокости против цивилни, в случай че Западът не достави на украинската войска оръдия, изтребители и системи за Противовъздушна отбрана.

Вестникът цитира военачалник Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на Въоръжените сили на Съединени американски щати, съгласно който за момента не е ясно по какъв начин ще завърши борбата за Донбас.

Русия се надява да обкръжи украинските сили на изток и да нанесе тежки загуби на техните най-обучени елементи, с цел да предотврати изпращането на подкрепления в отбрана на Киев, Одеса и други основни обитаеми места, написа вестникът.

Западни представители настояват, че боевете през идващите седмици на изток ще бъдат определящи за изхода на войната. Евентуална украинска победа в Донбас (в взаимозависимост от бързината на новите оръжейни доставки от Запада) покачва възможностите за изтласкване на съветските сили от цялата украинска територия. При проваляне на украинските сили на изток южната и централната част на Украйна са изложени на риска бързо да бъдат завладяни от руснаците и те да извършат още жестокости против цивилното население.

В друга обява на " Телеграф " се споделя, че на изток украинските сили ще работят, както са правили в сраженията на север - посредством потреблението на западната теория за " маневрен метод ". Това е освен това от нормално разбъркване на бойното поле, а планува гъвкаво военно мислене, благоприятни условия за вдишване на самодейност и осъществяване на непредвидени и рисковани ходове вместо да се разчита непрекъснато на заповеди от горната страна. На север украинските сили решително разрешиха на съветските танкови колони да преминат, като избраха първо да нападат логистиката зад тях, а по-късно да се заемат с блокираните транспортни средства. Изобщо вместо да влизат в челни конфликти с съветските елементи, украинците нанасяха съкрушителни удари в сериозни точки на съперника и реализираха резултати, непропорционални на числеността на участващите сили.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР