Вчерашното решение на Народното събрание да изпратим дефектни ракети С-300

...
Вчерашното решение на Народното събрание да изпратим дефектни ракети С-300
Коментари Харесай

Димитър Стоянов очаква да дадем всичките си ракети С-300 на Украйна

Вчерашното решение на Народното събрание да изпратим дефектни ракети С-300 на Украйна е скандално и трансформира депутатите в едни елементарни натискачи на копчета. Toва съобщи секретарят по сигурността и защитата на президента Румен Радев - Димитър Стоянов пред БиТиВи

Той уточни, че в случай че е бил министър на защитата - било то длъжностен или постоянен, е нямало да разреши комплексите С-300 да бъдат предадени на Украйна. Димитър Стоянов добави, че има опция да бъдат дадени до 100% от зенитно-ракетните ракети на Украйна, като посочи, че ракетите могат да бъдат изправни до обяд.

Стоянов посочи, че неизправна ракета не значи неработоспособна и може да поразява въздушни цели. Поне да бяха записали избрана численост, тъй като по този начин оставиха в ръцете на военния министър Тодор Тагарев да реши какъв брой ракети да изпрати на Украйна, уточни някогашният длъжностен боен министър. Военният министър доста добре знаел, че в случай че бъдат предоставени ракетите на Украйна, той ще бъде подложен под ударите на закона.

Стоянов запита къде е била изпълнителната власт и министърът на защитата при взимането на решения за оказване на военна помощ за Украйна.

Димитър Стоянов чака да понижим боеспособността на армията ни, след даването на ракетите С-300 на Украйна. " Нито едно парче ракета не би трябвало да излиза от България и от българската войска ", безапелационен бе той.

По отношение на проблема с Руската черква, Стоянов разяснява, че е постъпвал отчет на ДАНС по тематиката в президентството. Той счита, че съпредседателят на ПП/ДБ военачалник Атанас Атанасов не работи съответно в актуалната обстановка като подаде оставка от Комисията по надзор на службите и поисканата оставка на ръководителя на Българското контраразузнаване.

Стоянов запита още дали с осветляването на информацията военачалник Атанасов не е прекъснал особено контраразузнаване на ДАНС. Службите би трябвало да бъдат оставени да работят на мира, прикани той, като не знае с какви претекстове се желаят оставките в ДАНС. Редът за освобождение на шефа на ДАНС е написан в закона - кабинетът да предложи претекстове, с които да бъде заменен ръководителят на Българското контраразузнаване. Президентът обаче има право да почете или да не почете претекстовете.

Бившият боен министър не чул всъщност какво значи промяна в службите. Реформата, която оферират ръководещите не е рационална, уточни той.

Димитър Стоянов добави, че е право на решение да свика или не Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС). Той отбрани президента, тъй като в случай че свика още веднъж КСНС, отново щяло да има " но бала " с президента.

Стоянов счита, че " но бала " с президента е политиците да се залепят за президента, да смъкват рейтинга му и да завоюват повече гласове.

Той е на мнение, че обществото няма по какъв начин да има доверие в политиците, които нарушават Конституцията и Законът за класифицирана информация. Стоянов се съмнява във всяка една дума, казана от ръководещите за преодоляването на службите и ограничение на пълномощията на президента.

Относно планът за промени в Конституцията с орязването на пълномощията на президента, Стоянов посочи, че е неверно да се търси смяна на националния празник на България. Той не вижда смисъл президентът да показва собствен план за промени в Конституцията. Целта на болшинството е да се орежат пълномощията на президента, скрити зад мантрата на конституционна промяна, сподели още Стоянов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР