Вчерашното гласуване на пакет Мобилност беше разочароващо, но това, което

...
Вчерашното гласуване на пакет Мобилност беше разочароващо, но това, което
Коментари Харесай

Новаков: Едва ли пакет Мобилност ще бъде приет окончателно от този ЕП

Вчерашното гласоподаване на пакет " Мобилност " беше разочароващо, само че това, което постигнахме последните две години, е това гласоподаване да се обезсмисли. Това разгласи в предаването " Тази заран " по bTV евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ).

Европейският парламент одобри на първо четене измененията в разпоредбите за интернационалните пътни транспорти. Гласувани бяха три законопроекта и бяха отхвърлени над 1000 оферти за допълнения към тях. Отхвърлени бяха предложенията за отсрочване на гласуването и възраженията за процедурата на гласоподаване.

" Следва т. нар трилог - договаряния сред Екологичен потенциал, Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия, и тогава планът влиза за гласоподаване на второ четене. Ако тези договаряния завършат сполучливо до идната и последна сесия на Екологичен потенциал през април, следва гласоподаване на второ четене преди изборите за евродепутати през май ", посочи Новаков.

По думите му евродепутатите, които прокарват пакета, ясно си дават сметка, че той не може да бъде признат дефинитивно от този парламент, само че се пробват да извлекат политически дивиденти преди идните евроизбори.

Това през вчерашния ден беше диктат на болшинството - беше силово, в това число бяха нарушени процедури на Екологичен потенциал - ние внесохме 1200 ремонти - минаха с пет гласувания - групираха оферти, единствено тъй като идваха от България не тъй като имат еднообразно наличие.

Гласуването през вчерашния ден в Екологичен потенциал Новаков дефинира като " диктат на болшинството ". Зелени евродепутати гласоподаваха празни камиони да пътуват из цяла Европа и да замърсяват, акцентира той.

Ако пакетът " Мобилност " бъде признат у нас - дребните превозвачи с по два, три камиона, сигурно ще банкрутират, разяснява българския евродепутът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР