Вчерашният финал на 9-и вечерен турнир на ITL за 2022,

...
Вчерашният финал на 9-и вечерен турнир на ITL за 2022,
Коментари Харесай

Матеуш Ейсмонт срази Марк Хаджижеков в гладиаторска битка на Бароко

Вчерашният край на 9-и вечерен шампионат на ITL за 2022, сред Матеуш Ейсмонт и Марк Хаджижеков, бе конфликт на двамата най-хубави играчи през последната година. Полякът, който доскоро повече от година се включи в лигата и завоюва финалния Мастърс излизаше в опит да завоюва своят 5-и трофей на равнище ITL500, до момента в който за Марк това щеше да е 10-а купа от сходна категория в кариерата си. Всъщност до този миг двамата не се бяха изправяли един против. Това можеше се да се случи на полуфиналите на есенния Мастърс 1000, само че тогава на Матеуш му се наложи да прекъсне присъединяване си в шампионат и загуби служебно, след което Марк завоюва и първата си Мастърс купа побеждавайки на финала Светослав Стои         чков.

Съвсем предстоящо решителната борба в Бароко ни предложи първокачествен тенис, като разузнаване посред им имаше, само че единствено в 5 минутната загрявка преди началото на дуела. От първата до последна точка двамата играха извънредно нападателно и се пробваха да показват най-хубавото на което са способни.

В началото Марк несъмнено съумя да се приспособява по-бързо и пръв стигна до пробив в срещата, след което до края на сета не даде шансове на своя конкурент. Във втората част двамата продължиха да играят на високи обороти, като успяваха да взимат подаванията си елементарно. В последния гейм на втората част пристигна и първата цепнатина в играта на Марк. Той позволи една от дребното си неточности, само че в доста решителен миг в срещата. При едно излизане на мрежата той не съумя да приключи топката, а след пропуща бе изцяло неразпознаваем и позволи пробив в последния миг за Матеуш, като по този метод срещата трябваше да се реши след съдбоносен шампионски тайбрек.

Усетил слабостта на своя конкурент Матеуш стартира тайбрека с повече експанзия и самочувствие. Той доста усъвършенства представянето си и стартира да приключва акциите си наоколо до мрежата, където на процедура беше непогрешим. Така до края на тайбрека не даде опция на младока да се върне в срещата и съумя да завоюва мача, след 2:4 4:2 и 10:6 в тайбрека.

С успеха си поляка се изкачи на първото място и си подсигурява да бъде лидер в идните финали на ITL в Заимов. Втори стана Ивайло Боджаков, а трети е Марк, който с помощта на своя по-добър рейтинг ще бъде лидер във втората група на финалния Мастърс.

„ Това е съвършения завършък на този мощен шампионат. Беше същинска привилегия да споделя корта с Марк. Последните срещи бяха извънредно сложни за мен, само че все пак успявах да ги печеля и съм удовлетворен от себе си. Тази вечер шанса ми се усмихна в края на втория сет и съумях да се възползвам от него по-най-добрия метод, а точно спечелвайки купата. Сега отправям мислите си напълно към финалите тъй като тази година равнището е още по-високо и няма място за подценяване “ – сподели Матеуш след мача.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР