Вчерашните търгове на американските фондови борси приключиха с ръст на

...
Вчерашните търгове на американските фондови борси приключиха с ръст на
Коментари Харесай

Акциите на Apple изведнъж скочиха с 4,3% до най-високото си ниво от май миналата година

Вчерашните търгове на американските фондови тържища завършиха с растеж на цената на акциите на Apple с 4,3% до 175,04 $ за акция, като това беше най-високата стойност от 5 май 2023 година През междинния интервал акциите от време на време се понижаваха под натиска на умереното търсене на смарт телефони и на фона на неналичието на нови категории Apple устройства с добър пазарен капацитет.

Пускането на очилата с добавена действителност Vision Pro предходния месец не можа да се трансформира в катализатор за дълготрайното покачване на цената на акциите на Apple и като цяло изгубиха повече от 9% от цената си от началото на годината. Отмяната на плана за създаване на Apple електрически автомобил с автопилот също не даде оптимизъм на вложителите, макар че това решение на компанията беше обявено в пресата единствено въз основа на неофициални данни.

Анализаторите на JPMorgan чакат, че функционалностите за изкуствен интелект ще подхранят потребителския интерес към идващото потомство iPhone, само че това няма да се случи преди 2026 година Това лято компанията единствено ще приказва за тактиката си в региона на изкуствения разсъдък и ще отнеме известно време, с цел да приложи всичко планувано на процедура. Факт е че, както изясняват специалистите, фамилията iPhone 16, което ще излезе през септември тази година, ще бъде много известно. Вчерашният инвеститорски интерес към акциите на Apple, наред с други неща, можеше да бъде подхранен и от новината за фамилията M4 процесори, което ще даде на компютрите от този бранд разширени функционалности за работа с AI.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР