Вчерашните дебати в НС прехвърлиха нормалната граница на общуване. Нямам

...
Вчерашните дебати в НС прехвърлиха нормалната граница на общуване. Нямам
Коментари Харесай

Росен Христов: Проблем е, когато се купува газ чрез непрозрачни практики, случаят от април до август е точно такъв

Вчерашните диспути в Народно събрание трансферираха естествената граница на другарство. Нямам директно наблюдаване върху работата на " Булгаргаз " по времето на Николай Павлов при предходното държавно управление. Това съобщи енергийният министър Росен Христов в " Денят стартира " във връзка напрежението в пленарната зала сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната " поради номинацията на Павлов за енергиен министър в проектокабинета " Габровски ".

" Смятам, че служебният кабинет не би трябвало да се намесва в политическите диспути. Ние сме експертно държавно управление с доста ясна задача - да осигуряваме обикновено действие на страната до избора на постоянно държавно управление ", съобщи Христов.

Допълни, че проблем е когато се купува природен газ посредством непрозрачни практики. Когато не се провеждат търгове и процедури, когато се договаря директно и цената е доста по-висока от тази, която би могла да се реализира при пазарни условия и процедури. По думите на Христов казусът за закупуването на газ от април до август е тъкмо подобен, което е довело до доста по-висока цена на газа.

" Със сигурност е за облагодетелстване на някого, тук е въпросът службите по подготвеност да решат на кого. Със сигурност са се облагодетелствали търговците, само че както споделяме не е вманиачен този, който яде баницата, а този, който му я дава ", сподели Христов.

На въпрос с какъв брой са се облагодетелствали тези търговци, служебният енергиен министър сподели, че става въпрос за " стотин милиона лв. на месец ".

Държавата ще закупи климатици за семействата в наводнените карловски села, които към момента изпитват усложнения с отоплението на прага на зимата. За задачата ще бъде обезпечена и безвъзмездна електрическа енергия от възобновими източници, заяви още енергийният министър.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР