От днес в данъчните складове на Лукойл Нефтохим Бургас“ АД

...
От днес в данъчните складове на Лукойл Нефтохим Бургас“ АД
Коментари Харесай

Полиция, митничари и данъчни влизат в складовете на Лукойл

От през днешния ден в данъчните хранилища на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД и „ Лукойл България “ ЕООД стартират контролни дейности.

В инспекциите вземат участие взаимни екипи от чиновници на Агенция „ Митници “, Националната организация за приходите, Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ – Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „ Национална полиция “ – Министерство на вътрешните работи и Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “. При нужда екипите ще търсят подпомагане от Държавна организация за метрологичен и механически контрол, както и други държавни институции и контролни органи. Общият брой на включените в интервенцията чиновници е над 190.

Основна цел на интервенцията, която беше разпоредена от служебния министър-председател Димитър Главчев, е да бъде осъществена инвентаризация посредством отчитане на физическите наличия на енергийни артикули (с код по КН 2707, 2709, 2710, 2711), в това число биоетанол и биодизел, съхранявани на територията на данъчните хранилища, като данните бъдат съпоставени с материалната отчетност по член 74 - член 76 от Правилника за използване на Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Операцията обгръща данъчните хранилища на двете компании, представляващи петролни бази, на територията на областите София – град, Софийска област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчните хранилища, ръководени от Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “.

Контролните дейности ще продължат до привършване на инвентаризацията във всички обекти.

От Агенция " Митници " осведомят, че след обобщаване ще бъде предоставена обществена информация за резултатите.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР