"Вчера (във вторник) изразих недоволството си от съобщенията за продължаващо

...
"Вчера (във вторник) изразих недоволството си от съобщенията за продължаващо
Коментари Харесай

Асад превзе Дума и цяла Източна Гута

"Вчера (във вторник) показах недоволството си от известията за продължаващо потребление на химически оръжия в Сирия. Аз също по този начин доста деликатно проследявам развоя на обстановката в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и скърбя, че той към този момент не може да реализира единодушие по този въпрос ", уточни генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Той добави, че още веднъж е споделил с представителите на петте непрекъснати членки на съвета дълбокото си безпокойствие за рисковете от сегашната обстановка, която той дефинира като задънена улица.

"Подчертах и нуждата да се заобикаля излизане на обстановката отвън надзор ", сподели Гутериш.

"Нека не забравяме, че в последна сметка нашите старания би трябвало да бъдат ориентирани към прекратяването на страшните премеждия на сирийците. "

Междувременно сирийската войска откри цялостен надзор над град Дума, намиращ се до момента под контрола на групировката "Джаиш ал ислам ". Сега държавните сили управляват цяла Източна Гута. Това заяви пред публицисти началникът на съветския Център за сдобряване на враждуващите страни в Сирия генерал-майор Юрий Евтушенко.

"Днес се случи знаково за историята на Сирия събитие ", сподели Евтушенко и добави, че издигането на сирийския държавен байрак в Дума е ознаменувало поемането на контрола над обитаемото място и затова над цяла Източна Гута.

Той съобщи, че в този момент в града ще влязат подразделения на съветската военна полиция, които ще поддържат реда при прекосяването на Дума под контрола на държавното управление.
Преди това беше обявено, че Центърът за сдобряване завършва извеждането от Дума на бойците на "Джаиш ал Ислам ".

Британските военновъздушни сили се намират в бойна подготвеност за нанасяне на вероятен удар по Сирия след хипотетичната химическа офанзива против град Дума на 7 април, заяви вестник "Таймс ", като се базира на държавен източник в Обединеното кралство. "Имаме самолети (в кипърската база на английските военновъздушни сили) Акротири ", сподели източникът. "Готови сме ".

Премиерът Тереза Мей съобщи, че е подготвена да даде зелена светлина за присъединяване на Англия във военни дейности против Сирия.

Американският президент Доналд Тръмп от своя страна към момента не е изложил съответни времеви рамки за военни дейности в Сирия макар известието му в Туитър, че умни ракети "идват " и обръщението в него към Русия "да се готви ".

От Белия дом обявиха, че Тръмп разполага с набор от варианти, освен военни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР