Вчера в Пекин Уан И, член на Политбюро и началник

...
Вчера в Пекин Уан И, член на Политбюро и началник
Коментари Харесай

Отношенията между Китай и Япония имат огромен потенциал за развитие

Вчера в Пекин Уан И, член на Политбюро и шеф на Службата за външни връзки на Централен комитет на ККП, и Цин Ган, член на Държавния съвет и външен министър на Китай, организираха независими срещи с японския външен министър Хаяши Йошимаса, предава Радио Китай.

Уан И съобщи, че актуалните китайско-японски връзки като цяло остават постоянни, макар епизодичните разстройства, които се появяват. Основната причина за тези безредици е, че избрани сили в Япония съзнателно следват неверната политика на Съединените щати против Китай и си сътрудничат с Вашингтон за провокиране на проблеми, засягащи главните ползи на Китай.

Цин Ган по време на своята среща съобщи, че мирното взаимно битие и приятелското съдействие е единствен верен избор за развиването на двустранните връзки. „ В условия на несъгласия и разлики, образуването на лагери и налагането на напън няма да оказват помощ за разрешаване на проблемите, а в противен случай - единствено ще задълбочат отчуждението сред двете страни “, акцентира китайският външен министър.

Хаяши Йошимаса от своя страна уточни, че японско-китайските връзки имат голям капацитет за развиване. Япония е подготвена да работи с Китай за използване постигнатия от водачи на двете страни значим консенсус, за поддържане на четирите политически документа сред двете страни и поощряване построяването на градивни и постоянни японско-китайски връзки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР