Вчера в Пекин приключи диалогът между Мусаад бин Мохамед ал-Айбан,

...
Вчера в Пекин приключи диалогът между Мусаад бин Мохамед ал-Айбан,
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и Иран постигнаха значителен напредък в диалога помежду им в Пекин

Вчера в Пекин завърши разговорът сред Мусаад бин Мохамед ал-Айбан, външен министър и консултант по националната сигурност на Саудитска Арабия, и секретаря на Върховния съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани. Срещата бе ръководена от члена на Политбюро и шеф на Службата за външни връзки на Централен комитет на ККП Уан И.

Уан И поздрави двете страни за постигането на прогрес с историческо значение в подобряването на връзките посред им, което прокара път за осъществяване на мир и непоклатимост в Близкия изток и е образец за решение на спорове и разлики сред страните посредством разговор и съвещания. Китай поддържа страните от Близкия изток да се стремят към стратегическа самостоятелност и политическо решение на всички разногласия и разлики, допринасяйки за международния мир и непоклатимост.

От името на държавните глави на Иран и Саудитска Арабия представителите на двете страни поздравиха Си Дзинпин за преизбирането му за ръководител на КНР. Те дадоха висока оценка на сполучливата дипломация на Китай като огромна страна и показаха признателност към Пекин за посредничеството на сегашния разговор. И двете страни изявиха своите откровени планове за продължение на градивния разговор и в бъдеще.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР