Вчера в Найроби президентът на Кения Уилям Руто се срещна

...
Вчера в Найроби президентът на Кения Уилям Руто се срещна
Коментари Харесай

Уан И се срещна с президента на Кения

Вчера в Найроби президентът на Кения Уилям Руто се срещна с гостуващия в страната началник на службата на Централен комитет на ККП за външните работи Уан И.

Руто съобщи, че Кения цени високо уважението, което демонстрира китайската страна в двустранното съдействие. Кения поставя старания за задълбочаването на всеобхватното стратегическо партньорство с Китай и се надява да ускори обмена сред партиите на двете страни, с цел да предизвикват дружно съдействието в жп превоза, автомагистралите, опазването на водите, авиацията, възобновимите сили и други области и да осъществят взаимни изгоди.

Уан И сподели, че Китай обръща стратегическо внимание на развиването на връзките с Кения и има предпочитание да предизвиква съдействието в разнообразни области в границите на взаимното създаване на самодейността „ Един пояс, веднъж “ и форума за съдействие сред Китай и Африка. Китай се надява да работи дружно с Кения за отбраната на мултилатерализма и общите ползи на разрастващите се страни, да поддържа основната роля на Организация на обединените нации в интернационалните работи, с цел да се опазят мира и просперитета на района, уточни Уан И.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР