Вчера в Морската градина във Варна официално бе открит новият

...
Вчера в Морската градина във Варна официално бе открит новият
Коментари Харесай

Стотици деца учиха и прилагаха правилата за движение по пътищата чрез забавление на новия безопасен град като хората във Варна

Вчера в Морската градина във Варна публично бе открит новият дребен „ Безопасен град като хората “, с който Банка ДСК оказва помощ на децата да усвояват разпоредбите за придвижване по пътищата по забавен и занимателен метод посредством игра. Стотици деца бяха участници в придвижването със своите колелета и тротинетки на новото цветно пространство в морската столица.

През целия ден малчуганите имаха опция да учат главните правила на пътя посредством къса презентация от чиновници на КАТ Варна, както и посредством особено направената от Банка ДСК игра на карти СТОП!. След добитите нови познания за знаците и другите типове светофари, децата прилагаха наученото на новия пъстър терен, където влизаха в разнообразни функции – на пешеходец, на водач на кола или велосипедист.

Специални посетители на откриването бяха кметът на Община Варна, господин Иван Портних, както и ръководещият шеф „ Клонова мрежа “ в Банка ДСК, господин Димитър Иванов.

„ Община Варна от дълго време се концентрира върху сигурността в градски условия. Поздравления за екипа на Банка ДСК, който избра нашия град, тъй като общината е първата в България, която обръща внимание на ниската скорост в града още през 2017 година Тя интензивно поддържа и се включва и в Европейската седмица на подвижността. Благодаря за партньорството! " – показа господин Портних.

“Войната по пътищата в България не е от през вчерашния ден. Ние в Банка ДСК постоянно сме вярвали, че бъдещето се гради в днешния ден. Вярваме, че добре подготвените деца през днешния ден ще бъдат рационалните възрастни на следващия ден. А за жалост в последно време е явно, че имаме сериозна потребност от повече виновни възрастни на пътя. Затова нашата самодейност „ Град като хората “ се завръща за своето трето издание и тази година сътворихме „ безвреден Град като хората “, с който целим да създадем разпоредбите за безвредно придвижване налични и забавни за дребните деца. Защото те са най-уязвимите участници в уличното придвижване, само че и точно те може да са носители на смяната към по-добро. Като компания – другар на детето, банката от дълги години влага старания и средства в грижата за подрастващите и тяхното развиване, обучение, а към този момент и в информация за сигурността им. ” – сподели още Димитър Иванов.

Новото цветно пространство в морската столица е третият терен, който самодейността „ Град като хората “ на банката преобразява в интерес на обществото. Тази година по плана работиха надарените варненски актьори от Kalkan Agency.

Въпреки че фокусът бе върху децата и тяхната информираност за сигурността на пътя, от Дирекция Превенции на Община Варна се бяха погрижили и за родителите. Възрастните имаха опция да сложат специфични очила, които демонстрират какъв брой тъкмо мъгляв е погледът на водача след приложимост на алкохол.

За още по-добра информираност на децата, Банка ДСК приготвя специфичен мини цифров план на към този момент изрисувания терен, който скоро ще бъде разполагаем на платформата за корпоративна обществена отговорност на банката – Банка ДСК Помага. С този план от финансовата институция желаят да дадат опция на учебните заведения и детските градини да приказват на децата за сигурността на пътя още веднъж по забавен и занимателен метод.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР