Вчера в Брюксел стана ясно, че студентите от Европейския съюз,

...
Вчера в Брюксел стана ясно, че студентите от Европейския съюз,
Коментари Харесай

Великобритания запазва таксите на българските студенти за следващата учебна година

Вчера в Брюксел стана ясно, че студентите от Европейския съюз, които стартират бакалавърски и магистърски стратегии в университети в Англия през образователната 2020/2021 година, ще могат да учат при безусловно същите финансови условия, които важат за локалните студенти. Това бе оповестено от английския министър за университетското обучение Крис Скидмор на 28.05, заяви Ели Тончева от консултантска организация ЕДЛАНТА.

Това решение на английското държавно управление продължава уговорката, стихотворец за 2019/2020 образователна година, съгласно който няма смяна в годишната образователната такса от 9250 паунда за бакалавърски стратегии в университетите в Англия. След като шотландското държавно управление разгласи още през април т.г., че европейските студенти ще продължат да учат гратис в бакалавърски стратегии в шотландските университети и през 2020/2021, решението за университетите в Англия се очакваше с неспокойствие. Що се отнася до студенти, които желаят да създадат магистратура в Англия, техните заеми от близо 11 000 паунда също са обезпечени за 2020-та година. Освен това, европейските жители ще продължат да получават студентско финансиране за целия интервал на образованието си, без значение дали Брекзит ще се случи или не.

Британските университети имат международна известност на допустимо най-хубаво място за приемане на качествено обучение. Именно това е повода броят на европейските студентите, които желаят да учат бакалавърска или магистърска стратегия във Англия, да нараства (с близо 2 % за 2019/2020), макар напрежението към Брекзит. Новината за удължаването на интервала за студентски заеми при опазване на досегашните условия, несъмнено е успокояваща за всички, които желаят да стартират да учат на Острова през есента на 2020-та година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР