Вчера в 19:00 часа в ПСС-Благоевград е получен сигнал за

...
Вчера в 19:00 часа в ПСС-Благоевград е получен сигнал за
Коментари Харесай

ПСС-Благоевград: Възрастен турист е починал при преход в Рила

Вчера в 19:00 часа в ПСС-Благоевград е получен сигнал за легнал в безсъзнание екскурзиант, открит на Малък Мечи връх. Веднага към мястото се е отправил екип планински спасители и лекар, които са се намирали в хижа Македония. Въпреки бързото постигане до потърпевшия благодарение на моторната шейна на хижата, ръководена от планинския избавител Димитър Груйчев, докторът единствено е установил, че екскурзиантът (възрастен мъж) е умрял, евентуално от инфаркт. Екип от петима спасители от пост „ Бодрост " са се свързали с Второ РПУ-Благоевград, след което се е отправил към мястото с две моторни шейни, с цел да оказват помощ на сътрудниците си при превозването.

Акцията е завършила в 21:30 часа.

От ПСС-Благоевград осведомят, че всички дейности са били съгласувани с дирекцията на Национален парк „ Рила “. Участие в акцията са влели 10 планински спасители (седем от отряда в Благоевград и трима от други отряди).

Планинските спасители припомнят на всички преминаващи през горна лифтова станция и билото към хижа „ Македония “, че преходът е дълъг, няма добра зимна маркировка и при понижена видимост има заплаха от изгубване и попадане в сложна обстановка. Преходът през билото е единствено за добре готови физически и алпийско оборудвани туристи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР