Вчера централната банка на Русия обяви възможна забрана на използването

...
Вчера централната банка на Русия обяви възможна забрана на използването
Коментари Харесай

Русия с драконовски мерки срещу добива и използването на криптовалути

Вчера централната банка на Русия разгласи допустима възбрана на потреблението и всевъзможни типове копаене на криптовалути (GPU-базирано и т.н.) на съветска територия. Тази информация идва в светлината на цитираните закани за актуалната финансова стабилизация на страната, благосъстоянието на жителите на федерацията и независимостта от нейната парична политика.

Забраната за копаене и потребление на криптовалути продължава да се популяризира по целия свят, от строгите ограничения в Азия предходната година до опасенията на Съединените щати по отношение на сериозните опасности с цифровите валути и опцията за бойкот на парични и финансови институции и системи.

Първоначално, съветското държавно управление се бори против цифровите валути за вероятни използва при тероризъм и пране на пари. През 2020 година държавното управление съумя да забрани криптовалутата като форма на заплащане, само че не можа да спре легализирането на цифровите пари.

Централната банка на Русия декларира, че теоретичните пазари са определяли най-вече бързата смяна на криптовалутите, отбелязвайки, че криптовалутите демонстрират прилики на икономическа пирамида, като предизвестява за евентуални набъбвания на финансовите пазари, застрашаващи икономическата мощ на своите жители.

Руската централна банка предложи да се попречи на който и да е финансов орган да подхваща какъвто и да е бизнес с цифрова валута, като инструктира да стопира и разубеждава всевъзможни транзакции, включващи продажба и покупка на криптовалута за финансиране на фиатни пари. Тази поръчка включва и всички тържища, които работят най-вече в криптовалута.

Binance, една от най-големите системи за продан на криптовалута, възнамерява да стартира разговор с съветската централна банка, с цел да отбрани крипто запалянковците и потребителите.

В момента няма настоящи ограничавания за владение на криптовалута. Тази възбрана ще засегне дейните консуматори, които като общественост са натрупали „ годишен размер транзакции “ от над 5 милиарда $.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР