Вчера Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 24-годишния

...
Вчера Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 24-годишния
Коментари Харесай

Обвиниха трима за грабежа на 27 хиляди лв. пред Метро в София

Вчера Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност 24-годишния Д. А., 22-годишния С. Д. и 29-годишния Д. Д. за осъществен обир на над 27 хиляди лева
Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 25.01.2023 година, като следствието се организира в Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) в началото под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура. На 09.03.2023 година делото е признато по подготвеност от СГП поради налични доказателства за по-тежко наказуемо закононарушение, показват от държавното обвиняване.
Съгласно събраните досега доказателства грабежът е осъществен на 25.01.2023 година към 14:00 ч. в гр. София на бул. „ Цариградско шосе “, на територията на автопаркинг на магазин „ Метро 1 “. Престъплението е осъществено в съучастничество от три лица, всяко от което настоящо като причинител. Грабителите напръскали с пикантен спрей мъжа и  издърпали от ръцете му чанта с крупната сума.
В резултат на извършеното следствие, осъществените голям брой дейности по събиране и инспекция на доказателства и извършените оперативно-издирвателни мероприятия, наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че събраните такива стимулират обосновано съмнение по отношение на авторството на действието във връзка с три лица и с постановления по реда на член 219, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс привлякъл същите като обвинени.
Единият от апашинте ще дава отговор и за обир в изискванията на рисков рецидив.
С разпореждане на прокурор в СГП обвинените са арестувани за период до 72 часа, с цел да бъде обезпечено довеждането им пред съда за разглеждане на искане за взимане по отношение на тях на непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража.
Предстои СГП да внесе в Софийски градски съд искане за взимане по отношение на обвинените на най-тежката мярка за неотклонение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР