Вчера, след срещата в Москва между Си Дзинпин и Владимир

...
Вчера, след срещата в Москва между Си Дзинпин и Владимир
Коментари Харесай

В съвместно изявление Си Дзинпин и Путин призоваха за мирни преговори за разрешаване на украинската криза

Вчера, след срещата в Москва сред Си Дзинпин и Владимир Путин, бе оповестено взаимно изказване на двамата държавни ръководители.

В него, във връзка с рецесията в Украйна, се показва, че те се опълчват на дейности от една или група страни, накърняващи законните ползи в региона на сигурността на други страни, в търсене на военни, политически и други преимущества. 

Русия още веднъж удостоверява готовността си за мирни договаряния във допустимо най-кратък период и приветства дейната роля на Китай за разрешаване на украинската рецесия с политически и дипломатически средства, както и градивните хрумвания, изложени в оповестената през февруари позиция на Пекин по въпроса.

В изказването се приканва за прекъсване на всички дейности, които способстват за усилване на напрежението и продължение на сраженията, с цел да се избегне по-нататъшно утежняване на рецесията или тя да излезе отвън надзор. Китай и Русия се опълчват на всевъзможни едностранни наказания, които не са позволени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР