Вчера съдът се е произнесъл с присъда спрямо А.Д., обвинен

...
Вчера съдът се е произнесъл с присъда спрямо А.Д., обвинен
Коментари Харесай

Мъж от Монтанско ще лежи 15 години в затвора за убийството на бившия си зет

Вчера съдът се е произнесъл с присъда по отношение на А.Д., упрекнат от Окръжна прокуратура – Монтана за осъществени от него закононарушения по член 115 и по член 339 от Наказателния кодекс – ликвидиране и нелегално владеене на оръжие.
Подсъдимият Д. е на 64 години и живее в село Крива бара. Мъжът постоянно имал пререкания с някогашния си шурей – С.Б., чиято къща се намирала в съседство. По мотив свадите им в районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи – Лом и РП-Лом имало сигнали, формирани преписки и досъдебно произвеждане.
На 03.06.2017 година двамата се срещнали пред дома на подсъдимия, като сред тях зародил спор и последвало сбиване. Минаващ с автомобила си очевидец алармирал за случая. В този миг Д. извадил от джоба си револвер, насочил го към С.Б. и създал няколко изстрела. Пострадалият мъж паднал, а подсъдимият се обадил на телефон 112, с цел да заяви за случилото се.
Изстрелите били чути и от живеещите в съседство хора. На място пристигнал кварталният служител на реда, на който Д. разказал за случилото се и предал револвера си.
Междувременно потърпевшият С.Б. бил откаран в болничното заведение в Лом, където медицинския екип установил гибелта му. Непосредствената причина за съдбовния излаз е остра вътрешна кръвозагуба, развила се въз основата на пронизващото огнестрелно пострадване с скъсване на белите дробове и сърцето.
Окръжен съд – Монтана е осъдил А.Д. на „ отнемане от независимост “ за период от петнадесет години за осъщественото от него ликвидиране и пет години „ отнемане от независимост “ за нелегално държане на оръжие, като избраното общо наказване е петнадесет години „ отнемане от независимост “.
Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР