Вчера по време на случайна проверка служителите на МВР се

...
Вчера по време на случайна проверка служителите на МВР се
Коментари Харесай

Полицията разби схема за търговия с храни с изтекъл срок!


Вчера по време на инцидентна инспекция чиновниците на Министерство на вътрешните работи се натъкват на микробус цялостен със захарни и шоколадови произведения на международни марки, всичките с изминал период на валидност.

 

Въпросните артикули се търгували от Васил Михайлов, който сякаш представлявал баровската водка Монблан в България, само че съвместявал това и с търговия с храни с изминал период на валидност.

 



По време на рутинна инспекция в региона на Цариградско шосе столичните служител на реда се натъкнали на договорка сред Михайлов и различен търговец, по време на която първия препродавал на търговеца на преференциални цени шоколади, вафли и скъпи бонбони на търговеца.

 

Всичко това несъмнено без документи за генезис и неналичието на надзор от страна на БАБХ.

 

Стоката която се превозвала от Михайлов възлизала над 20000 лв. по понижени цени, като действителната и себестойност е два пъти по-голяма.

До момента полицията не е съобщила детайлности, само че от източници на Министерство на вътрешните работи научихме, че се правят данъчни инспекции и такива от БАБХ освен на Михайлов само че и на част от лицата на които той е продавал негодната за приложимост стока.

 

Кой е Васил Михайлов и с какви други подвизи се е прочул в ъндърграунда?

 

Михайлов търгува на българския пазар с водка “Монблан ”,   само че близки до него споделят, че вместо нея той продава алкохол менте на цена сред 50 и 70 лева без Данък добавена стойност, а в бутиковите кръчми удря два стотака за литър.

 

Високоградусовото пиво не е от най-разпространените на пазара, само че ценителите по целия свят го търсят поради аналогията му с едноименния парфюм, както и поради особената непорочност т.к е направено от първокласна френска пшеница, с ледникова вода от Алпите.

 

 Не по този начин стояли нещата на  родния пазар, обаче. източници от организация “Митници ” довериха, че поради слабото търсене, у нас по документи влизат не повече от 2-3 тира годишно. Според данни на маркетингови организации от вида на AC Nielcen (на които се позоваха хора от бранша), в баровските пивници същото количество се изпива от претенциозните балъци за близо месец.

 



Драстичното разминаване сред импорт и ползване може да се изясни единствено с незаконно произвеждане в някои от безименните дестилерии, казани и гаражи, за които подопечните на вицепремиера Асен Василев Агенция “Митници ” и Национална агенция за приходите остават слепи.

 

Доскорошен чиновник на данъчната администрация призна, че преди време е имало разработка, против Васил Иванов Михайлов, притежател на никому незнайната “ВАМИХ трейдинг ”, който се слави с богато престъпно минало.

 

Разследващите били стигнали до безспорни доказателства, че Михайлов финансира вноса на водка “Монблан ”, употребявайки хипотетичният роднина на “ХИПОЛЕНД ”, както и чиновници на другояче уважаваната дистрибуторска компания “Инкофуудс ”.

 

За същия било открито, че стои зад няколко “казана ”, бълващи менте алкохол. Михайлов бил поръчал и платил кеш на локални производители от старозагорско да произведат общо 4 дестилационни колони, чийто потенциал конкурирал няколко от водещите бг-винпрома, пишело още в сводката. Къде са конфигурирани оборудванията никой не знае, т.к законотворците не са счели за нужно да управляват търговията с сходни съоръжения, захранващи непосредствено сивия бранш. За похлупак “ВАМИХ трейдинг ” попадала в халваджийските бележници на няколко притежатели на казани като изкупвач и продавач на плодове за произвеждане на етилов алкохол. При това без да е записана като аграрни производител.

 

Контрабандистът Васил Михайлов, чиято подправена водка “Монблан ” прати в незабавното стотици зрелостници в разгара на баловете през 2021год., въртял тайфа за изнудване дружно с още четирима престъпно проявени. Наш четец пристигна персонално в редакцията с цел да опише за издевателството, на който бил подложен той и фамилията му. Покрай личните си противозаконни бизнеси Михайлов имал цялостен лист с хора, които по един или различен метод са били в допир с престъпния контингент и това ги предписание уязвими. Умишлено се подбирали жертви с чисто досие, дребен и постоянно закъсал бизнес, и без връзки по високите етажи. Най-често Михайлов се насочвал към съдържатели на дребни магазинчета, кръчми или фамилни хотелчета. На тези хорица без да знаят им се е пробутвал подправен алкохол или контрабандни цигари. “Лошата ” стока се смесвала с постоянна, пострадалите не се усещали и безкритичто пласирали продуктите на постоянните си клиенти. Васил Михайлов авансово знаел кой магазинер ще бъде зареден с противозаконни цигари и няколко часа след доставката цъфвал натрапен в магазина. Понякога се представял за проверяващ служител на реда, а различен път за дистрибутор на водка “Монблан ”. Последното не било огромна неистина, още повече, че из София той джиткал с брандиран Форд Фокус.

 

Бандитът елементарно влизал под кожата на притежателите и им обяснявал как  в случай че каже и една дума на ченгетата, те щели да затворят и без друго западналия им бизнес. Но в случай че човечецът можел да отдели по хилядарка на седмица, той щял да си затвори очите. Наплашени, търговците бъркали в касата с вяра да им се размине. Но след 3 дни Михайлов още веднъж се появявал с цел да вдигне мизата, тъй като “нещата били доста проблематични ”. Който откажел да се регистрира бил заплашван с полиция, ДАНС, прокуратура, а на най-костеливите орехи непосредствено им било казвано, че привечер неговите хора щели “да им понаместят кокалите ” за наставление на други немирници.

Източник: crimesbg.com
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР