Вчера отборите на Аржентина и Франция изиграха епичен финал на

...
Вчера отборите на Аржентина и Франция изиграха епичен финал на
Коментари Харесай

Във Франция скочиха на рефера срещу Аржентина

Вчера тимовете на Аржентина и Франция изиграха героичен край на Световното състезание, в който паднаха общо 6 гола, а най-после спечелилият бе избран след осъществяване на дузпи. Южноамериканците демонстрираха по-здрави нерви и завоюваха мача.

В дуела значима роля имаше и съдията Шимон Марчиняк, който отсъди три дузпи - една за Аржентина и две за Франция. В страната на “петлите ” обаче не останаха очаровани от неговото управление на срещата.

“Полякът Шимон Марчиняк, умел рефер от Шампионската лига, не бе на равнището на мача и не се оправи с ръководенето му. Дузпата, която отсъди на Анхел ди Мария, бе прекомерно лека, не по-различна от нарушаването против Маркюс Тюрам, само че полският му сътрудник, който отговаряше за ВАР, не пожела да сложи под подозрение отсъждането на сънародника си пред целия свят. Имаше и други отсъждания, които предизвикаха яд и недоумение: по какъв начин може Кристиан Ромеро, който направи толкоз доста фаулове, да приключи мача без жълт картон? Как по този начин аржентинците не получаваха картони, когато безогледно спираха наши контраатаки по всевъзможен вероятен метод, дърпаха фланелките, правеха цинични нарушавания и удари? Как може при дузпите Емилиано Мартинес да хване топката и да я хвърли далеко от Чуамени, без да има публична интервенция от съдията? ”, питат се от “Екип ”.

Интересното е, че някогашният британски рефер Майк Дийн е на радикално противоположно мнение и похвали поляка за представянето му. Той прегледа всяко от основните отсъждания в мача под лупа и не откри неточност от страна на арбитъра.

Дузпата за Аржентина

“Още щом Анхел ди Мария падна под натиска на Дембеле, си споделих: “Дузпа ”. Марчиняк не се поколеба и уточни бялата точка, а направи усещане, че никой от френските играчи не стачкува ”, съобщи Дийн.

Дузпата за Франция

“Рандал Коло Муани се измъкна зад отбраната и бе фаулиран от Отаменди. Отново имаше явен контакт и още веднъж нарушаването бе в наказателното поле. И този път Марчиняк не направи неточност и отсъди дузпа ”, е мнението на англичанина.

Неотсъдената дузпа за Франция

“Какво решение! Маже би най-хубавото от всички. Когато Енцо Фернандес приближи Тюрам, французинът незабавно побърза да падне. Но Марчиняк бе застанал на вярното място и видя, че Фернандес прибира крайници си, с цел да избегне контакта. Съдията вярно сподели картон на французина ”, уверен е Дийн.

Втората дузпа за Франция

“Ударът на Мбапе летеше към вратата, преди да бъде спрян от разперената ръка от Гонсало Монтиел. Отново значим миг, само че Марчиняк взе вярното решение, акцентирайки точката за дузпа. Аржентина и Франция ни подариха ужасно развлечение, само че поздравления и за Марчиняк ”, приключи някогашният рефер.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР