Вчера останах учуден, когато разбрах, че 120 народни представители извън

...
Вчера останах учуден, когато разбрах, че 120 народни представители извън
Коментари Харесай

Свиленски: ИТН говореха за Джипко Бибитков, да обяснят за подкрепата на ГЕРБ

Вчера останах изумен, когато разбрах, че 120 народни представители отвън ръководещата коалиция са подписали искане за оставката на господин Минчев, когато най-малко 10 от тези 120 са споделили какъв брой почтен, диалогичен, обективен и добър ръководител на Народното събрание е. Това сподели от парламентарната естрада ръководителят на ПГ на " за България " Георги Свиленски по време на дебата по настояването на ГЕРБ, " ", Движение за права и свободи и " Възраждане " за предварително освобождение на ръководителя на Народното събрание. До настояването за освобождението на Минчев се стигна поради чуването на външния министър Теодора Генчовска по отношение на Северна Македония.

Мога да кажа, че това е най-хубавият ръководител на националното заседание през осемте години, откогато съм депутат, добави той.

При гласуването на дневния ред през вчерашния ден беше ясно посочено, че се гласоподава точката да влезе в дневния ред и това дали съвещанието ще бъде закрито или намерено, ще се гласоподава, откакто точката влезе в програмата. Имаше две гласувания – 126 бяха гласовете съвещанието да бъде намерено и 100 народни представители бяха да бъде закрито. В тези 126 бяха 11 гласа на " Възраждане ". Колегите от " Възраждане " желаеха съвещанието да бъде намерено и по този начин гласоподаваха. И единствено след един час се подписаха за искане за оставката на ръководителя, тъй като не е позволил закрито съвещание. Това с какво граничи? След това госпожа Генчовска трябвало да каже нещо скрито. Да, има я и тази алтернатива, единствено че това към този момент е друго съвещание. На вчерашното съвещание тя сподели каквото има. Има си ред, само че вие желаете нещо друго, съобщи Свиленски.

Стигаме до истината – претекстове няма. Час и половина приказваме за автомагистрали, за " Капитан Андреево ", за нарушени бизнеси, а се желае оставката на. Както общо има с " Капитан Андреево ", да вземем за пример, или с Министерството на районното развиване? Днешният ден влиза в историята с едно нещо – през днешния ден е денят на излъганите български гласоподаватели. Днес огромна част от българските гласоподаватели, ще се почувстват най-излъгани в живота си. Тези, които бяха по площадите, които стачкуваха, стачкуваха, в никакъв случай не са очаквали, че да вземем за пример " Възраждане " ще се подпишат в една подписка с Движение за права и свободи за събаряне на ръководител на Народното събрание, в никакъв случай не са очаквали гласоподавателите на Има Такъв Народ, чийто ръководител на парламентарната група говореше от трибуната за Джипко Бибитков, по какъв начин ще обяснят, че получават поддръжката на тази парламентарна група? Колко пъти би трябвало да се срещнете челно с вашите гласоподаватели, с цел да разберете, че те не желаят да вършиме коалиция с ГЕРБ? Но при вас друга коалиция е невъзможна. Движение за права и свободи, Има Такъв Народ, ГЕРБ – това е вероятната коалиция. Другата коалиция, в която се опитвахме да работим шест месеца да работим скоалиционни препоръки – вие записвахте на листчета и ги изкарвахте в медиите. Това не е съдружно държание. Когато влиза в коалиция, всеки би трябвало да си загърби малко от личните упоритости, би трябвало да бъде диалогичен, правилен и честен по отношение на сътрудниците си. Когато се разделят, да продължат да бъдат правилни, уточни Георги Свиленски.

Г-н Минчев има цялостната поддръжка на нашата парламентарна група, приключи социалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР